porodniška in regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
anni
Nov član
Nov član

porodniška in regres

Odgovor Napisal/-a anni »

Pozdravljeni,

v podjetju sem zaposlena za določen čas do 31.01.07, od novembra 06 pa sem na porodniškem dopustu. Zanima me ali mi pripada sorazmerni delež regresa za januar 07?

Zanima me tudi glede odškodnine za neizrabljen dopust za leto 06 - od aprila do oktobra sem bila na bolniški, potem pa do konca leta na porodniški, zato tudi nisem mogla izrabiti dopusta. Kako je s tem?

Hvala za odgovore!
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Sorazmerni delež regresa vam pripada.

Tu so različna mnenja. Ampak 2 tedna izgubite (toliko morate v letu porabiti), ostalo pa vam morajo izplačati v višini normalenega dopusta. Npr. letno imate 20 dni dopusta in 5 dnevni delovni teden. Če v letu 2006 niste porabili niti en dan se vam v leto 2007 prenese 10 dni, poleg tega pa dobite še 1/12 dopusta za januar 2007, kar skupaj nanaese 12 dni dopusta.
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Mnenja so lahko različna, sodna praksa pa priznava nadomestilo za neizrabljen dopust (odškodnino) samo v primerih, ko so razlogi za nekoriščenje LD na strani delodajalca, kar pomeni da v primeru ddaljše bolniške delavec ni upravičen do nadomestila (odškodnine za neizrabljen LD).
Anni, pravico imate samo do 1/12 regresa za leto 2007, saj dopusta ne boste mogli koristiti (porodniška).

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Odgovori