Še enkrat lep pozdrav,
v prejšnjem sporočilu ste mi OTROCEK napisali naj preberem uredbo, kje jo dobim?
Dala bi še en primer,
Če je šofer naprimer bil v dnevu 3 ure v Italiji in 11 ur v Sloveniji. (Se pravi je bil odsoten 14UR)Kakšno dnevnico mu pišem?
Ali pa še en primer,
Če je šofer 8 ur na dan bil v Italiji in 8 ur v Sloveniji. (odsoten 16 ur)
Kakšno dnevnico mu pišem?
Res najlepša hvala za odgovor.
LP, Lana
Dnevnice - spet
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Dnevnice - spet
Furlan napisal/-a:Še enkrat lep pozdrav,
v prejšnjem sporočilu ste mi OTROCEK napisali naj preberem uredbo, kje jo dobim?
Dala bi še en primer,
Če je šofer naprimer bil v dnevu 3 ure v Italiji in 11 ur v Sloveniji. (Se pravi je bil odsoten 14UR)Kakšno dnevnico mu pišem?
Ali pa še en primer,
Če je šofer 8 ur na dan bil v Italiji in 8 ur v Sloveniji. (odsoten 16 ur)
Kakšno dnevnico mu pišem?
Res najlepša hvala za odgovor.
LP, Lana
tole je za dnevnice: Uredba o višini povračil stroškov v zvezi z delom in drugih dohodkov, ki se ne vštevajo v davčno osnovo. dobite jo na tej strani (racunovodja). preberite si, kdaj sploh so "terenci", torej vozniki, upravičeni do dnevnice.
1. primer: jaz bi mu obračunala prehrano 1.300 (če imate aneks v pog. o zaposlitvi) drugače znesek po kolektivni pogodbi
2. primer: jaz bi mu obračunala 25% ITA dnevnice (odvisno od kraja) in 25% SLO dnevnice (po zakonu o del. času mob. del. lahko dela na dan samo 15 ur- preverite tah. listič)
preberite še Zakon o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih Ur.l. 76/05 in Pravilnik o prepisovanju podatkov o delovnem času iz zapisovalnih naprav in vodenju evidence Ur.l. 25/06
evidenca o delovnem času se mora ujemati tako s plačilnimi listami kot tudi s tahografskimi listki. no tole je teorija kajti v real life-u jaz ne poznam junaka, pri katerem bi se ujemala.
veselo na delo in obilo obilo dobre volje, ko ne boste uspela sestaviti nič skupaj (evidence)