Sprememba namembnosti OS pri prodaji

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Sprememba namembnosti OS pri prodaji

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Imamo primer, ko je bilo prodajo vozilo, za katerega smo imeli pravico do odbitka DDV. Prodano je bilo po dobrem letu od nabave davčnemu zavezancu.

Zanima me, ali si moramo tu obračunati popravek DDV, in ga sorazmeno neodpisanosti OS tudi plačati, ali lahko tu smatramo, da ni šlo za spremembo namembnosti glede DDV, ker če je bilo prodano zavezancu za DDV, se to vozilo še vedno uporablja za dejavnost, s katero ima pravico dodobitka DDV (42. člen ZDDV)?

Upam, da vprašanje ni nejasno postavljeno :spomezik: .

PS.: Sicer sem že našel na to odgovor ( http://www.racunovodja.com/forum/viewto ... hlight=ddv ); a ker sem se "pričkal" (usklajeval mnenja :spomezik: ) z kolegico, bi rad potrditev.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Jaz sem na to temo pred časom tudi iskala odgovor in dobila sem ga od ga. Nuše Zalokarjeve. Prodaja O.S. se ne smatra za nenamensko porabo in ni potrebno poračunavati DDV, če je le-to prodano pred potekom petih let. Seveda ga pa zaračunate na prodajno vrednost, ko fakturirate in tega tudi pri obračunu DDV plačate.

Lep pozdrav
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Hvala!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori