Do letos nismo imeli nobenega zaposlenega, letos pa smo zaposlili delavko. Zanima me kako je z tem obrazcem. Ali je to eden (M4) ali sta dva (M4 in M 8 ??
Do kdaj naj bi delodajalec predložil obrazec Zavodu za PIZ po zakonu je samo rečeno enkrat letno. Delavcu naj bi ga predložil v začetku leta kot mi je znano.........če imam seveda prav.
In kje na spletu dobim najnovejši obrazec (če ga sploh lahko) ki je veljaven???
Hvala za odgovore!!
obrazec M4/M8
Moderator: Mirko Zbačnik
M4/M8 je obrazec, ki ga pošljete na Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje do 30.4.07 za preteklo leto (1.1.2006-31.12.2006)- vpisati pa je potrebno bruto plačo in prispevke za ZPIZ (15,50% + 8,85% od bruto plače-za vsak mesec).
Nekaj o tem:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1083
Nekaj o tem:
http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=1083
Če vas prav zastopim je to samo eden obrazec ki se imenuje M4/M8 in ne dva.
Ker imam prvič zaposleno osebo se v zvezi s tem še malo lovim, pa me zanima ali moram do konca leta (do 31.12.2006) poslati kakrkoli v zvezi z zaposlenimi kamorkoli??? Imam nekaj v glavi da so delodajalci ki so imeli zaposlene nekaj pošiljali do konca leta pa nevem točno kaj!
Hvala za pomoč!!
Ker imam prvič zaposleno osebo se v zvezi s tem še malo lovim, pa me zanima ali moram do konca leta (do 31.12.2006) poslati kakrkoli v zvezi z zaposlenimi kamorkoli??? Imam nekaj v glavi da so delodajalci ki so imeli zaposlene nekaj pošiljali do konca leta pa nevem točno kaj!
Hvala za pomoč!!
Do 31.1. morate na DURS poslati podatke o vseh izplačilih fizičnim osebam, pred kratkim je bil objavljen nov pravilnik, kako to mora izgledati.
Vsem fizičnim osebam (delavcem,pogodbenim....), katerim ste izplačali kakršen koli dohodek morate prav tako posredovati podatke o bruto izplačilih, akontaciji dohodnine, plačanih prispevkih, da bodo lahko dohodke prijavili pri dohodnini. Vse te podatke vam dober program za obračun plač mora omogočiti, da jih izpišete.
Vsem fizičnim osebam (delavcem,pogodbenim....), katerim ste izplačali kakršen koli dohodek morate prav tako posredovati podatke o bruto izplačilih, akontaciji dohodnine, plačanih prispevkih, da bodo lahko dohodke prijavili pri dohodnini. Vse te podatke vam dober program za obračun plač mora omogočiti, da jih izpišete.
Tako je. Obrazec M4/M8 je en sam obrazec (kupite ga lahko v DZS-ju). Do 31.1.2007 morate na ZPIZ poslati podatke o zaposlenem delavcu
- EMŠO
- ime, priimek
- od kdaj do kdaj je bil zaposlen pri vas
- koliko je to ur
- število nadur (če je imel obračunane na plačilni listi)
- bruto plača
- plačan prispevek (15,5% + 8,85%)-kar je pokojninskih prispevkov
- št. ur če je bil na bolniški - refundirani
- leto iz katerega ste računali refundacijo
Upam da vam bo koristilo
- EMŠO
- ime, priimek
- od kdaj do kdaj je bil zaposlen pri vas
- koliko je to ur
- število nadur (če je imel obračunane na plačilni listi)
- bruto plača
- plačan prispevek (15,5% + 8,85%)-kar je pokojninskih prispevkov
- št. ur če je bil na bolniški - refundirani
- leto iz katerega ste računali refundacijo
Upam da vam bo koristilo