Odsotnost brez nadomestila?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mmaarryy
Novinec
Novinec

Odsotnost brez nadomestila?

Odgovor Napisal/-a mmaarryy »

Pozdravljeni...

Mene zanima kako se obracuna placa delavcu, ki ga 14 dni ni bilo na delo - brez dogovora z delodajalcem oz. brez opravicitve...brez dopusta in bolniske...ta cas je bil delavec prijavljen..
TOREJ ME ZANIMA KAKO NAJ MU OBRACUNAM PLACO IN PRISPEVKE...ZA TEH 14 DNI???
NAJLEPSA HVALA ze v naprej
nina0
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a nina0 »

Ne razumem dobro. Ali se je delavec vrnil na delo, ste ga sprejeli? Drugače kot jaz vem, če delavca pet dni zapored ni na delo brez opravičila mu enostavno lahko prekinete delovno razmerje.

LP NINA
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

nina0 napisal/-a:Ne razumem dobro. Ali se je delavec vrnil na delo, ste ga sprejeli? Drugače kot jaz vem, če delavca pet dni zapored ni na delo brez opravičila mu enostavno lahko prekinete delovno razmerje.

LP NINA
Žal to ne drži. S takim ravnanjem si lahko samo nakopljete težave. Neopravičena odsotnost z dela je lahko razlog za uvedbo postopka odpovedi POZ iz krivdnega razloga ni pa več avtomatizma. Pred odpovedjo je potrebno izpeljati postopek po zakonu.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
mmaarryy
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a mmaarryy »

Ja žal smo z delavcem zaključili delovno razmerje..nekaj casa je se delal...po tem ko ga 14dni ni bilo..mene v bistvu samo zanima, kako naj mu zaracunam placo v tem obdobju ko ga neupraviceno ni bilo? in kako je v tem obdobju s prispevki?
nujno rabim info...

hvala
lp
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Predvidevam, da ste odpoved uredili "po domače", kar pomeni da niste dokazali krivde. V tem primeru ste mu dolžni obračunati plačo in prispevke kot da je delal.
Tudi v primeru sporazumne odpovedi mu morate obračunati plačo in prispevke kot da je delal.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Odgovori