Nizje delovno mesto

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mojca111si
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Nizje delovno mesto

Odgovor Napisal/-a mojca111si »

Pozdravljeni!
Prijateljica je izvedela da je postala višek v podjetju, kjer je zaposlena za nedoločen čas. Ukinja se njeno delovno mesto.Ima zaključeno V.stopnjo in vrsto dodatnih izobraževanj s podrocja informatike, saj je to narekovala zahtevnost njenega dela.Neuradno je izvedela, da jo nameravajo poslati v proizvodnjo. Ali jo vodstvo podjetja lahko premesti za dva delovna mesta nižje in če jo lahko, kako je s plačo? Če kdo pozna odgovor, se najlepše zahvaljujem!

mojca111si
Iztok
Novinec
Novinec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Iztok »

V kolikor ji bodo ponundili novo pogodbo, bo prejemala plačo v skladu s sistematizacijo za to delovno mesto, v kolikor pa bodo pisali samo aneks k osnovni pogodbi mora obdržati isto plačo, kot jo je imela za sedaj.

Glede na določila zakona, da se mora nova pogodba posredovati pred pričetkom novega dela, in da ima delavec pravico da se o njeni vsebini posvetuje z ostalimi inštitucijami (sindikat, delovna inšpekcija) vaši prijateljici svetujem da to stori.

V kolikor ne bo podpisala nove pogodbe ji sledi odpoved iz poslovnih razlogov, kar pomeni, da je zaradi ukinitve delovnega mesta krivdni razlog na strni delodajalca, lahko vaša prijateljica zahteva izplačilo ustrezne udpravdnine.
Odgovori