Pozdravljeni !
Dne 25.10.2006 sem delodajalca seznanil ,da 1.12.2006 zapuščam delovno mesto in se zaposlim v novem podjetju. Glede odpovednega roka sva se sporazumno dogovorila za 5 dni. Preostalo pa mi je še 10 dni dopusta in sedaj me zanima ali mi je delodajalec dolžan izplačati nadomestilo za neizrabljen dopust ali se dopust prenese v novo podjetje ?
Neporabljen dopust
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Delodajalec vam je dolžan nuditi koriščenje dopusta. Sicer ZDR točno ne prezirira koliko, a moje mišljenje je, da vsaj sorazmeren del (sicer imate pravico do koriščenja v celoti). Bivši delodajalec vam je dolžan dati izjavo o koriščenju, katero posredujete nasledniku.
Ob prenehanju je tudi možnost izplačila odškodnine namesto neizrabljenega dopusta, gleje: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... Den_dopust
Ob prenehanju je tudi možnost izplačila odškodnine namesto neizrabljenega dopusta, gleje: http://racunovodja.com/bazaZnanja/index ... Den_dopust
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

V konkretnem primeru gre za sporazumno prenehanje delovnega razmerja s 5 dnevnim odpovednim rokom. Krivda za ne izkoriščenje dopusta ni na strani delodajalca, zato ni dolžan izplačati odškodnine za neizkoriščen del letnega dopusta.
Prenos letnega dopusta k novemu delodajalcu pa je odvisen od dobre volje novega delodajalca.
Lp
Prenos letnega dopusta k novemu delodajalcu pa je odvisen od dobre volje novega delodajalca.
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson
vocis
Lyndon B. Johnson
vocis
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
-
Optimistka
- Računovodja

Neporabljen dopust
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje glede neporabljenega dopusta (oprostite, da sem se "prištulila" kar v to temo
):
delavec je bil najprej zaposlen za določen čas 3 mesecev, za kar mu je pripadal sorazmerni del dopusta. Po preteku pogodbe se mu je ta podaljšala za nadaljnje tri mesece (in spet je dobil soraz.del dopusta).
Ker delavec ni koristil niti ure dopusta iz prve pogodbe, lahko ta dopust porabi v teh naslednjih treh mesecih?
Vmes ni bilo prekinitve delovnega razmerja..
Hvala za odgovor, saj ga v ZDR nisem našla.
LP, M.
imam eno vprašanje glede neporabljenega dopusta (oprostite, da sem se "prištulila" kar v to temo
delavec je bil najprej zaposlen za določen čas 3 mesecev, za kar mu je pripadal sorazmerni del dopusta. Po preteku pogodbe se mu je ta podaljšala za nadaljnje tri mesece (in spet je dobil soraz.del dopusta).
Ker delavec ni koristil niti ure dopusta iz prve pogodbe, lahko ta dopust porabi v teh naslednjih treh mesecih?
Vmes ni bilo prekinitve delovnega razmerja..
Hvala za odgovor, saj ga v ZDR nisem našla.
LP, M.
-
Optimistka
- Računovodja