Zamenjal sem službo in jutri začnem v novi firmi.
Prejšnja firma mi je izdala potrdilo da mi je izplačala regres in sem ga podpisal po obljubi da mi bojo uradno izplačali drugi del regresa (izplačuje se v dveh delih - polovicom in koncem leta).
Prvi del sem dobil kot ostali 60.000 neto in drugi del (zdaj) samo 27.500. Vsi ostali so dobili tudi drugi del 60.000.
Zdi se mi da je to maščevanje ker sem jih zapustil. Ko sem jih vprašal, najprej se je lastnik zlagal da so ostali dobili tudi božičnico in da je yaradi tega takšna razlika, kar ni res in sem to povedal. Potem je rekel da sem delal samo 11 mesecev in da je zaradi tega proporcionalno manjši rergres. Takoj sem rekel da to ni proporcionalno ,ker če bi bilo ,bi odšteli samo 1/12 od 120.000 kar je 10.000 in ne 33.000 manj koliko so odšteli. Potem je rekel da je to vse skupaj bil bruto znesek in je zaradi tega manjši drugi del regresa.
Ali sploh imam kakšne pravice glede tega da bi dobil več denarja?
Sigurno ne bom dobil nobene nagrade (13-ta plača, božičnica), ker sem jih zapustil. Ali bi mi mogoče še nekaj pripadlo glede na to, da sem sigurno nekaj prinesel v tistih 11 mesecev, ali pa je to čisto osebna odločitev lastnika (božičnica, 13-ta plača)? To drugo ni pomembno, me bolj zanima ta regres.
Hvala
Problem z izlplačilom 11/12 regresa
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Problem z izlplačilom 11/12 regresa
Najprej še pobarajte delodajlca, lahko pisno, z opozorilom, da boste ob neizpolnitvi obljube obvestili inšpektorat. postavite rok (na primer konec leta, kot je bilo obljubljeno) in če ne bo izplačal ga ponovvno obvestite, tokrat obvezno s tem obvestite tudi inšpektorja (o tem naj bo eznanjen tudi delodajalec).halex napisal/-a:Prejšnja firma mi je izdala potrdilo da mi je izplačala regres in sem ga podpisal po obljubi da mi bojo uradno izplačali drugi del regresa (izplačuje se v dveh delih - polovicom in koncem leta).
Svetujem pa vam, da se še pred "uradnim" nastopom (kot je opisano v gornjem odstavku) posvetujte z inšpektorjem glede postopkov.
V rokah imate dokaz, ki obremenjuje delodajalca in vas, ker ste podpisali prejem. Navadno se podpiše prejem dokumentov in ne same vsebine. obrnite se na inšpektorat, ker kljub temu, da ima delodajalec potrdilo (vaš podpis), da je izplačal regres v celoti, nima dokazov o izvršenem dejanju.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko