Zaprtje sp...kaj vse nas čaka?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lala
Začetnik
Začetnik

Zaprtje sp...kaj vse nas čaka?

Odgovor Napisal/-a lala »

V naslednjem letu namerava tast ukiniti sp, sedaj pa me zanima, kaj vse je treba plačati državi (vse terjatve in obveznosti pokrite, to mi je jasno)...kaj je z preostankom vrednosti osnovnih sredstev...ali od tega ob zaprtju plačamo kakšen davek?...kaj je z nepremičnino, ki je pisana na sp (da na kratko povem, kaj sem slišala iz predavanj g. Macarolove: vsi s.p.-ji naj bi v letošnjem letu odpisali iz osnovnih sredstev vse nepremičnine, saj bodo drugače po prihajajočem zakonu, ki naj bi začel veljati 2005 ob zaprtju ali ukinitvi morali od preostanka vrednosti nepremičnine plačati 50% dohodnine!!!!!!!)...ali je to mogoče???to so neznanski zneski...naj še omenim, da je g. Macarolova to poudarila 3x!!!) Ali kdo ve kaj več o tem...kakšen napotek in res VELIKA HVALA!!!!
pa lep sončen dan!!!!!!!!!!!!!
markovcic
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a markovcic »

Od vseh osnovnih sredstev, ki vam ostanejo v lasti boste morali odvesti DDV. Ker je to lastna raba. Mee pa zanima kaj je z OS ki so že amortizirana in ti ostanejo. Sem mnenja,da jim moramo določiti tržno vrednost in ravno tako odvesti DDV.
Pa še nekaj, če ste uveljavljali olajšave za OS preverite, če se je obdobje že izteklo v nasprotnem primeru ti zneski uveljavljenih olajšav pridejo v obdavčitev.
Odgovori