StroŠki!
Moderator: Mirko Zbačnik
StroŠki!
Pozdravljeni,
Zanima glede stroškov pri s.p.:
Ali si lahko obračunam dnevnice glede nato, da je narava mojega dela takšna, da predvidoma v petkih in sobotah delam na terenu med tednom pa na sedežu s.p.-ja?
Sedež s.p.-ja imam v svojem stanovanju in me zanima, če lahko nekaj stroškov (npr. elektrika, komunala, ogrevanje...) dam v strošek nekaj procentov npr. 30%-50%
Pa še zadnje vprašanje: Ali lahko registracijo (zavarovanje + cestnina) avtomobila (ni v osnovnih sredstvih) dam v strošek nekaj procentov 30%-50%?
Hvala za vsa pojasnila že v naprej,
Lp,
Janet
Zanima glede stroškov pri s.p.:
Ali si lahko obračunam dnevnice glede nato, da je narava mojega dela takšna, da predvidoma v petkih in sobotah delam na terenu med tednom pa na sedežu s.p.-ja?
Sedež s.p.-ja imam v svojem stanovanju in me zanima, če lahko nekaj stroškov (npr. elektrika, komunala, ogrevanje...) dam v strošek nekaj procentov npr. 30%-50%
Pa še zadnje vprašanje: Ali lahko registracijo (zavarovanje + cestnina) avtomobila (ni v osnovnih sredstvih) dam v strošek nekaj procentov 30%-50%?
Hvala za vsa pojasnila že v naprej,
Lp,
Janet
1. Dnevnice in kilometrino lahko obračunate od dejanskih stroškov to pomeni če ste v soboto na terenu seveda lahko, le to morate dokazati davčni ob priliki obiska pri vas. Dokazilo je vaše.
2. Ne morete dati v stroške niti bencina, niti registracije, niti zavarovanja za avto, če avta nimate v svojih osnovnih sredstvih.
Vse te stroške dobite povrnjene s kilometrino.
2. Ne morete dati v stroške niti bencina, niti registracije, niti zavarovanja za avto, če avta nimate v svojih osnovnih sredstvih.
Vse te stroške dobite povrnjene s kilometrino.
-
zmešnjavca
- Začetnik

-
zmešnjavca
- Začetnik

Poskusi se dogovoriti vsaj za kakšen račun, da bi bil napisan nate. Če gre za blok, bi se mogoče dalo zmeniti vsaj za tekoče stroške, da bi bili nate.janet845 napisal/-a:Ja tudi moji računi niso na moje ime (za stanovanje) vendar sem prijavljena in tudi živim na temu nalovu sama...
A je kakšna težava potem... glede stroškov, ker niso računi na moje ime???