Regres

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
burjam
Začetnik
Začetnik
Kraj: Bled

Regres

Odgovor Napisal/-a burjam »

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje. Sedaj bomo izvedli drugi del regresa za tiste ki so prišli med letom.
Kdaj jim lahko dam cel ali sorazmeren delež?
recimo da je eden prišel v podjetje 01.06., drugi pa 15.08.?
hvala
lp
MAteja
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Za tiste, ki so nastopili delo pred 01.07. cel regres, za tiste po 01.07. pa sorazmerni del.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
simona2
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

regres

Odgovor Napisal/-a simona2 »

Z dnem 13.11.2006 sem spremenila delodajalca. Bivši delodajalec mi je v mesecu juniju izplačal regres v bruto znesku 122.000 Sit, (neto nekaj več kot 90 tisoč SIT). Pred nekaj dnevi je izplačal razliko in sicer v višini 78 tisoč SIT, vendar samo ostalim zaposlenim, meni ne. Ali sem upravičena do razlike do minimalnega zneska regresa in na kateri člen se lahko sklicujem,če ga lahko zahtevam . Novi delodajalec mi govori, da mi regres še ne pripada, Seveda. Hvala
Simona2
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Upravičeni ste do celotnega regresa. Podlaga za to je v 2.odstavku 131. člena ZDR.

Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
simona2
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a simona2 »

Hvala za včerajšnji odgovor glede regresa.
Še enkrat jaz, ki sem že pisala, ker sem zamenjala delodajalca dne13.11.06.
Sem kontaktirala z bivšim delodajalcem in mi je rekel, da dobijo razliko do višine polnega regresa samo zaposleni, žal jaz ne. Kaj lahko storim glede tega? Vem da so me oškodovali za razliko, samo kako naj dobim to razliko. Ali je to res odvisno od njihove dobre volje? ali lahko jaz postavim kakšen ultimat? Hvala, sem pa že kar obupala. Simona2
Simona2
vocis
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

V skladu z določili 204. člena ZDR bivšega delodajalca lahko pisno pozovete na odpravo nepravilnosti glede izplačila regresa, saj imate zakonsko osnovo za izplačilo celotnega regresa neglede na to, da je bil izplačan v dveh delih.
Lp
Lyndon B. Johnson

vocis
evci
Novinec
Novinec

vprasanje kdaj regres

Odgovor Napisal/-a evci »

Pozdrav!
Zanima me kdaj ti mora podjetje izplačati regres če ti ga še ni.
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

V osnovi bi moral regres biti izplačan pred 1.7.
Če so likvidnostne težave do novembra.
Če ste prišli med letom do konca leta.

Ker to sprašujete sedaj predvidevam, da letos še niste dobili regresa in vam lahko rečem, da zamujajo.
Odgovori