Vem, da je bilo na to temo že nekaj napisanega, a vseeno mi še ni vse jasno. Sem edini lastnik d.o.o.-ja in sem stalno z njim v nekem kreditnem razmerju predvsem zaradi likvindosti mene osebno in podjetja in tudi zaradi izogiba nakazil preko TR ali preko blagajne. Ves čas dosedaj sem jaz (lastnik) prejemnik posojila, podjetje pa je izdajatelj.
1) Ali moram posojilo po nekem načrtu vračat, ali ga lahko vlečem več let in ga vrnem, ko je možnost/potreba? Itak se stanje med letom spreminja (povečuje ali zmanjšuje), tako da sem vsaj do sedaj na 31.12. delal konsolidacijo (s pogodbo) in sem ta znesek imel v naslednjem letu kot novo posojilo. Ali je to vredu?
2) Konkretno vprašanje: V začetku letošnjega leta so bili vsi krediti poravnani in sem 13.4. od podjetja prejel prvo posojilo npr. 200.000 nato še v maju enega podobnega, nato sem s svojim denarjem plačeval kake majhne zneske za podjetje. Kakšna mora biti pogodba, samo za prvo izdajo in potem priloga s seznamom posameznih dogodkov (npr. kar izpis konta 176) ali je potrebno pisat aneks k pogodbi za vsako malenkost?
3) Kako se računajo obresti? Nimam programa, to delam v Excelu. A se vzame aprilska obrestna mera 3,23% za cel čas posojila do 31.12.2006, ko ga konsolidiram? In katero obrestno mero vzamem potem za naslednje leto: decembersko, ki je trenutno 3,40%? Ali bi celo moral upoštevat večje obresti, ki so mišljene za večletne kredite?
Hvala in LP.
Posojila lastniku
Moderator: Mirko Zbačnik
Odgovori
1 prispevek
• Stran 1 od 1
Vrni se na “Gospodarske družbe”
Pojdi na
- Ne prezrite!
- ↳ Obvestila
- Klepet med obiskovalci portala
- ↳ Plače, honorarji, pogodbe o delu, delovna razmerja, dohodnina
- ↳ Zasebniki
- ↳ Gospodarske družbe
- ↳ Društva
- ↳ Davki: ddv, davek od dobička, dohodnina
- ↳ Zasebniki
- ↳ Gospodarske družbe
- ↳ Društva
- ↳ Knjiženje, računovodski standardi, zaključni račun
- ↳ Gospodarske družbe
- ↳ Zasebniki
- ↳ Društva
- ↳ Enostavno knjigovodstvo
- ↳ Kmetijska dejavnost
- ↳ Javni sektor
- ↳ Plače, honorarji, pogodbe o delu, delovna razmerja, dohodnina
- ↳ Davki: ddv, davek od dobička, dohodnina
- ↳ Knjiženje, računovodski standardi, zaključni račun
- ↳ Pokojninska reforma, Zakon o urejanju trga dela, ZPIZ-2 ...
- ↳ Razno
- ↳ Forumska igrica
- ↳ Euro in dvojno označevanje cen
- ↳ Davčne novosti v letu 2013
- Izobraževanje
- ↳ Študentski kotiček
- ↳ Čvek
- ↳ Izobraževanja, seminarji ...
- Zaposlovanje
- ↳ Zaposlitve
- ↳ Zaposlitev nudim
- ↳ Praksa