Dobili smo račun za storitev, ki je bila opravljena v mesecu decembru 2006, v znesku 28.750,00 sit, kar bi bilo po CPT 119,97 eur. Na računu pa je zapisano 119,63 EUR. Ali je potrebno tak račun zavrniti ?
In pa: koliko plačati 8.1.2007?
Naša računovodkinja pravi, da ni potrebno.
Računi izstavljeni v januarju in bo opravljena sotritev tudi v januarju, taki računi morajo imeti samo EUR in nič več SIT.
Dvojno označevanje velja le takrat, kadar je prejemnik računa fizična oseba in ne pravna.
jaz bi vseeno poklicala tja - če dobro vidim je bila storitev opravljena v DECEMBRU in v decembru je bila uradna valuta še SIT, tako bi bilo dobro, da imate pravilen znesek.
Spoštovana ga. Anka, dvojno označevanje cen le do 30.06.2007 in prav tako mislim, da ne bodo podaljšali tega roka, po mojem mnenju se mi to zdi brezpredmetno, saj imamo le eno valuto EUR in nič več ni pomembno koliko je to SIT. Naj se z primerjalnimi podatki ukvarja Statistični urad RS ali Zveza za varstvo potrošnikov.
Mislim, da se strinjate z mojim razmišljanjem.
Lep pozdrav TITA
Verjetno gre za lažni alarm. Pregledala zadnje UR, pa ni nikjer omembe o tem. Verjetno gre za pobožne želje občanov, ki se zdaj bojijo(bojimo) podražitev.
lp