Kapitalska neustreznost

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Kapitalska neustreznost

Odgovor Napisal/-a Anela »

Po ZR 2003 smo ugotovili izgubo, katera skupaj s preneseno izgubo iz prejšnjih let za malenkost presega polovico trajnega kapitala - kar pomeni kapitalsko neustreznost po 10.čl. Zakona o fin.poslovanju.
Zanima me, kaj moramo oz. kaj lahko storimo (kakšne analize, sklepi, ukrepi ipd.).[?] Je možno dobiti kje kakšen vzorec? Ali zapademo pod kakšne sankcije? Smo majhna družba, nimamo skupščine niti nadzornega sveta. Mogoče ima kdo izkušnje s tem problemom...(upam, ker ne vem kaj storiti!!).
Kar nekaj časa že berem tale forum in je super, danes pa se prvič oglašam, ker podobne teme nisem zasledila.
Vnaprej hvala za pomoč![;)]

Anela
Al
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Al »

Vkolikor vaša izguba skupaj z prenesenimi izgubami presega polovico osnovnega kapitala, v tem primeru morate najkasneje do 31.05.2004 dokapitalizirati vaše podjetje ali pa uvesti stečaj.
Opozoril bi vas, da preverite celotni kapital,če se da še kaj pokriti!!! (prevrednotevalni popravki kapitala, prenesen dobiček itd).
milojka
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a milojka »

kaj se zgodi če tega ne narediš

mix
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Kje je določeno, da je to treba narediti do 31.05.2004?
Sem že našla - 10.člen ZFPPod.

Podvprašanje: ali lahko dokapitaliziramo s poslovnim prostorom, ki ga že imamo v osnovnih sredstvih, v vrednosti 10 miljonov (sedanji osn.kap. je 2,1 milj.) in ali je potrebno da ta prostor oceni cenilec?

Mirjana
Al
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Al »

Preverite pri notarju! Kolikor je meni znano se družba v primeru izgube lahko dokapitalizira samo z gotovino!
Odgovori