Pozdravljeni,
Sem delavka v rač. servisu s tremi zaposlenimi. Ravno končujem današnji šiht - od 7- 20-ih - tak nori tempo je že januarja.
Kaj bo šele do marca!
Zanima me, ali je pri vas tudi tako? Ali res druge učimo o Zakonu o delovnih razmerjih, sami pa jih ne upoštevamo? Ali je res cena ene ure prostega časa vredna jurja?
Kdaj je čas, da moji šefi zaposlijo še koga, preden jaz pregorim za interese njihovega kapitala?
Lep pozdrav.
Tempo dela v rač. srevisu
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Spela Marela
- Začetnik

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če delaš "na svoje", nimaš urnika. A se za to ne sekiraš. Meja je verjetno dobiček, ki bi bil z novozaposlenim nižij in pa tudi odgovornost servisa.
Sicer imate pa enake obveznosti in dolžnosti kot vsi ostali zaposleni. V zasebnih podjetjih je marsikje tako. Strošek dela je visok (za delodajalca) sigurnost službe pa ne.
Tudi za delodajalcee je težko, a neka zdrava mera mora bit. zavedati se moramo, da zadovoljen delavec je dober delavec. A ste vi zadovoljni? S tem ne mislim da ste slabi. tega ne smemo dobesedno jemat. A to pelje, da pregorite...? Dolgoročno pelje to k bolniški odsotnostim, nezadovoljstvu, slabim odnosom in konec koncev bo to vplivalo tudi na kakovost vašega dela.
Govorim iz (lastnih) izkušenj v velikih firmah.
Sicer imate pa enake obveznosti in dolžnosti kot vsi ostali zaposleni. V zasebnih podjetjih je marsikje tako. Strošek dela je visok (za delodajalca) sigurnost službe pa ne.
Tudi za delodajalcee je težko, a neka zdrava mera mora bit. zavedati se moramo, da zadovoljen delavec je dober delavec. A ste vi zadovoljni? S tem ne mislim da ste slabi. tega ne smemo dobesedno jemat. A to pelje, da pregorite...? Dolgoročno pelje to k bolniški odsotnostim, nezadovoljstvu, slabim odnosom in konec koncev bo to vplivalo tudi na kakovost vašega dela.
Govorim iz (lastnih) izkušenj v velikih firmah.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko