Prehod na euro - problemi z IS - vaše izkušnje

Odgovori
eltrubar
Novinec
Novinec

Prehod na euro - problemi z IS - vaše izkušnje

Odgovor Napisal/-a eltrubar »

Pozdrav vsem,

v našem podjetju imamo še danes težave pri pripravi bilance, saj nam naš IS vsak trenutek lahko ponudi drugačne podatke. Ogromno časa smo porabili za testiranje aplikacije in reševanje težav, preden smo lahko šele sredi tega meseca približno začeli uporabljati spremenjeni program. Še danes ne verjamemo podatkom, ker smo pri ročnem preračunavanju v preteklosti ugotovili ogromno napak.

Imamo IS domačega ponudnika, ki je kar nekaj "vreden" - ne bi rad omenjal imen. Vendar se mi zdi, da so testiranje rešitve obesili na naša ramena - kar ni prav. :sjezen:

Kakšne so vaše izkušnje z IS v smislu prehoda na €.

Lp
taglavni
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a taglavni »

Praviloma nebi smelo biti težav. Testiranja so resne firme opravile že pred meseci. Se pa sigurno pri vseh pojavljajo majcene napake, ki po odpravi pokažejo prave podatke. Nikakor se pa ne sme dogoditi, da programa ne morete uporabljati.
Je pa sigurno pri tistih, ki nimajo baze ločene po letih malo več problemov, ker je potrebno ohraniti podatke za nazaj v SIT in EUR. Poleg tega imajo več problemov tisti, ki so imeli knjiženje v glavno knjigo izvedeno samo v eni valuti (brez možnosti vnosa tečajev).
Program, ki ga mi uporabljamo ima zadeve kar se tiče prehoda zelo dobro rešene.
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Mi pa mše nimamo slabih izkušenj,pa tudi dobrih žal ne,ker naš programer še ni nič pripravil-plačujemo pa pogodbo za vzrdževanje.Saj nočem biti pikra,ampak skrbi me pa že zelo-pa ob vsaki spremembi je tako.tik pred zdajci, oz.ko je že!
Odgovori