s.p. ali d.o.o. --- prakticen primer....

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
gregora
Novinec
Novinec

s.p. ali d.o.o. --- prakticen primer....

Odgovor Napisal/-a gregora »

Vsem lep pozdrav,
glede na objavljene prispevke na tem forumu sem ocitno padel v pravo osje gnezdo znanja, ki sem se ga vedno bal, resnicno bal. Se danes me ob misli na podrobno poznavanje racunovodske tematike kar zmrazi... no ja, zato pa verjetno moram zastaviti za marsikoga precej butasto vprasanje. Torej...

Poslovna ideja...zagotovljen posel... strosek je samo racunalnik, pisarna podarjena. Mesecna faktura v znesku 2.000 EUR, niti centa vec, niti centa manj. Mi lahko kdo odgovori konkretno, naj odprem s.p ali d.o.o.. Nikogar ne bom zaposlil, delal bi sam, vsaj v zacetku. Kaj je torej bolj smotrno? Me morda letni prejemek uvrsca v previsok razred za s.p., pa bi bilo zato bolj smotrno imeti d.o.o. s 25% obdavcitvijo? Pojma nimam. Bi kdo od vas vedel z glave? Morda za manjsim preracunom?

Glede na lastno popolno neznanje bom ocitno potreboval tudi nekoga, ki bo vodil knjigovodstvo. Se kdo javi?

Najlepsa hvala vsem, ki se boste potrudili s konkretnim odgovorom. Teorijo poznam, dejstev in rezultata pa ne. Bo slo?

Lep dan se naprej!!![/b]
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Mnenja bodo zelo različna. To pa je tudi cilj vaše zadeve. Po forumu se vam nihče ne sme ponuditi v sodelovanje, ker bi bila to reklama. Lahko pa komu pišete zasebno sporočilo.

Vsekakor je boljša rešitev odprtja s.p. /to je moje mnenje/, zelo pomembno je kakšno dejavnost opravljate. Pri s.p.-ju ni potrebno imeti osnovnega kapitala kot pri d.o.o.-ju, pri s.p.-ju nimate plače tako kot pri d.o.o., odvisno koliko imate zagonskih sredstev...Veliko je faktorjev, ki vplivajo na to odločitev. Fino bi bilo, da se malo pogovorite s kakšno osebo, ki ima d.o.o., da vidite kako je zadovoljen, potem pa še s kašnim , ki ima s.p., ..tako na 4 oči, direktno vam lahko povedo vse podrobnosti npr. o prostem razpolaganju z gotovino pri s.p. in drugimi zadevami, ki se pojavljajo v praksi.

Šele potem, ko boste vse to premleli, je pa potrebna akcija in kalkulatorček v roke...

Lepo se imejte v odpiranju enega ali drugega.

:idea:
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
gregora
Novinec
Novinec

Janina, najlepsa hvala za odgovor. Vseeno bi rad dobil bolj konkreten odgovor, ce je mozno seveda. Kaksa dohodnina me torej caka ob navedenih dohodkih v letu 2008? Recimo da nimam nikakrsnih olajsav...

Se enkrat hvala... tudi vnaprej!
rina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a rina »

Gregora,
en približen izračun sem vam poslala na zasebno sporočilo.
Lp
gregora
Novinec
Novinec

sp vs doo

Janina,

tvoje sporocilo sem prejel in se ti zanj tudi lepo zahvalil. Vseeno zahvala tudi tukaj na tem mestu!

Lep dan vsem!
Odgovori