OS mobitel aparat
Moderator: Mirko Zbačnik
OS mobitel aparat
Zanima me na koliko let knjižite amortizacijo za mobitel aparat, ne glede koliko je vreden?
LP
LP
Sem bila prehitra in površna, se opravičujem. Takole:
26.člen ZDDPO-1 ( tavelja za leto2006)
" Ne glede na odločbe 1.do 4.odst.tega člena se pri OPREDMETENEM OSNOVNEM SREDSTVU , katerega doba uporabnosti je daljša od enega leta in katerega posamična nabavna vrednost NE presega tolarske vrednosti 500€, kot ODHODEK ob prenosu v uorabo prizna ODPIS celotne nabavne vrednosti.,
Olajšave so v 49.členu- oprema......
Torej preko 040 (in ne 041) 100 % odpis + davčne olajšave.
Sama ne odpišem na 404 ampak na 401.
26.člen ZDDPO-1 ( tavelja za leto2006)
" Ne glede na odločbe 1.do 4.odst.tega člena se pri OPREDMETENEM OSNOVNEM SREDSTVU , katerega doba uporabnosti je daljša od enega leta in katerega posamična nabavna vrednost NE presega tolarske vrednosti 500€, kot ODHODEK ob prenosu v uorabo prizna ODPIS celotne nabavne vrednosti.,
Olajšave so v 49.členu- oprema......
Torej preko 040 (in ne 041) 100 % odpis + davčne olajšave.
Sama ne odpišem na 404 ampak na 401.
Ja o.k., samo drobni inventar se vodi na 320 in 321 in se od tam prenaša na 401.
Naj me kdo popravi če se motim.
Zdaj pa sem tudi zmedena glede teh olajšav.
Kaj veljajo olajšave tudi na drobni inventar?
Kolikor vem se prizanjo olajšave za vsa nabavljena opredmetana in neopredmetan osnovna sredstva razen za pohištvo in osebna motorna vozila.
Se pravi, da DI tukaj ni zajet.
Ali pač???
lp, valerija
Naj me kdo popravi če se motim.
Zdaj pa sem tudi zmedena glede teh olajšav.
Kaj veljajo olajšave tudi na drobni inventar?
Kolikor vem se prizanjo olajšave za vsa nabavljena opredmetana in neopredmetan osnovna sredstva razen za pohištvo in osebna motorna vozila.
Se pravi, da DI tukaj ni zajet.
Ali pač???
lp, valerija