V Uredbi o višini povračil stroškov v zvezi z delom piše, da so do povračila stroškov za prevoz na delo in z dela upravičeni vsi, ki imajo mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča. Piše tudi, da se za določanje oddaljenosti upoštevajo "najkrajše običajne cestne povezave".
Morda kdo ve, kaj se šteje kot "običajne cestne povezave" - ceste po katerih pelje mestni potniški promet, navadni cestni promet, ali morda tudi peš poti, ki niso namenjene prevozu (razen kolesom) pa so vendarle najkrajša pot. Našteto me namreč zanima, ker sama spadam v kategorijo "pod 1 km", ker je najkrajša pot do moje službe izračunana kot peš pot in znaša znantno pot 1 km, vse "običajne cestne povezave" (npr. mestni promet, dostop z avtomobilom,...) pa bi znesle krepko čez 1 km.
Za odgovore se zahvaljujem!
povračilo stroškov za prevoz na delo - izračun razdalje?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Optimistka
- Računovodja

Živijo,
jaz sem za naše zaposlene pridobila pri avtobusnem podjetju točen cenik za določene relacije in na željo so mi poleg cen dopisali tudi število kilometrov v eno smer - in očitno so povsod vzeli najkrajšo razdaljo (seveda v primeru uporabe avtobusa).
Je pa res, da je težko reči za tako majhno razdaljo.... lahko pa vseeno povprašate še pri prevoznikih. Dvomim, bi vam kdo meril pešpot..
LP, M.
jaz sem za naše zaposlene pridobila pri avtobusnem podjetju točen cenik za določene relacije in na željo so mi poleg cen dopisali tudi število kilometrov v eno smer - in očitno so povsod vzeli najkrajšo razdaljo (seveda v primeru uporabe avtobusa).
Je pa res, da je težko reči za tako majhno razdaljo.... lahko pa vseeno povprašate še pri prevoznikih. Dvomim, bi vam kdo meril pešpot..
LP, M.