nejemnina
Moderator: Mirko Zbačnik
nejemnina
Imam registrirano delo na terenu. V stanovanjski hiši pa uporabljam prostor, ki je namenjen za pisarniške prostore. Stroške si razmejim (elektrika, telefon, internet). Zaradi neprimernega prostora, si gradim prizidek, katerega investitor sem sam, gradbeno dovoljenje pa je v solastništvu mame in sestre. Zanima me če si lahko za pisarniški prostor, ki bi bil velik 4*8m, obračunavam najemnino. Sem s.p. in najemnino bi plačeval mami. Ali rabim dovoljenje za pisarno, katero rabim za lastne namene. Pisarno uporablja tudi žena, ki mi vodi knjigovodstvo. V prostoru, bi nabavil pisarniško pohištvo in vas prosim za mnenje, če lahko dam to v strošek.
Pozdravljeni
Lahko si obračunavate najemnino. Paziti morate, da ne boste določili preniske ali previsoke najemnine (določiti morate tržno najemnino). Lahko si daste v "stroške" opremo ki jo boste kupili za pisarno (oprema bo šla v osnovna sredstva podjetja). Načeloma dovoljenja ne rabite.
Lep dan še naprej
Primož
Lahko si obračunavate najemnino. Paziti morate, da ne boste določili preniske ali previsoke najemnine (določiti morate tržno najemnino). Lahko si daste v "stroške" opremo ki jo boste kupili za pisarno (oprema bo šla v osnovna sredstva podjetja). Načeloma dovoljenja ne rabite.
Lep dan še naprej
Primož