osebna in kombinirana vozila

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pika1
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

osebna in kombinirana vozila

Odgovor Napisal/-a pika1 »

Tolmačeno mi je bilo, da osebna in kombinirana vozila nabavljena pred letom 2003 amoritiziramo po stopnjah, ki smo jih takrat določili še naprej. Za vozila nabavljena v letu 2003 pa po stopnji 12,5%. Na seminarju o potnih nalogih pa je bilo jasno rečeno, da moramo stare stopnje avtomobilom, ki so nabavljena v 2002, spremeniti tudi na 12,5%.Je res?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Kot je meni znano, ni potrebno spreminjati stopenj.

Mirko
pika1
Računovodja
Računovodja

lepa ti hvala! čisto sem bila iz sebe ko mi kolegica, ki je danes bila na seminarju pove, da je predavala neka davčna inšpe.in je še posebaj na to opozorila in ona pri pregledih teh stroškov ne prizna. imam namreč veliko tega.
bojana
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a bojana »

Res je da ni treba spreminjati stopenj, ampak če je osnovno sredstvo bilo nabavljeno decembra v letu 2002 in se ni amortiziralo v letu 2002 mu moraš spremeniti amort.stopnjo ker se za to osnovno sredstvo prične amortizacija v letu 2003 in se ga amortizira po veljavnih amor.stopnjah za leto 2003.

lp, Bojana
pika1
Računovodja
Računovodja

vsa vozila so bila dana v uporabo pred decembrom 2002 tako,da potem pravilno obračunavam amortizacijo po takratnih stopnjah.
Najlepša hvala! Marjetka
pero
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a pero »

Spremeni računovodstvo, pa ti ne bo treba raziskovati tisto, kar vemo in povemo računovodje. Razmišljala boš samo o tem, kako čim več zaslužiti, da boš lahko plačala nas.

l.p. pero
Odgovori