odločba o letnem dopustu

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
larisa2005

odločba o letnem dopustu

Odgovor Napisal/-a larisa2005 »

Prosim, ali mi lahko nekdo od vas pomaga pri izdaji odločbe za letni dopust, na kateri člen zakona o ZDR se veže in kakšna naj bi bila vsebina in ali je res, da naj bi se odločbe izdalo do konca februarja.

Hvala za odgovor.
marea
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a marea »

Menim, da se odločba veže na člene od 159. do 163.člena ZDR, vaše kolektivne pogodbe in pa notranjega akta podjetja, ki to ureja . Glede izdaje odločbe pa poglejte kaj imate napisano v vaši KP dejavnosti. V naši je navedeno, da se odločbe izda v začetku koledarskega leta.

Lp
marea
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Odločb in sklepov ni več, temveč delodajalec delavcu izda pisno obvesti o odmeri letnega dopusta, katero mora vsebovati: osnovni LD, dodatne dneve LD na podlagi delovne dobe, dodatne dneve LD na podlagi zahtevnosti del, dodatne dneve LD na podlagi delovne uspešnosti, dodatne dneve LD na podlagi osebnih in socialnih okoliščin in dodatne dneve LD na podlagi števila otrok do 15.leta starosti. Merila za odmero LD so opredeljana v ZDR, KP dejavnosti ali v aktih delodajalca. V določbah KP dejavnosti pa je tudi v večini primerov opredeljeno do kdaj mora delodajalec odmero izdati.
Lp
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
jang
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a jang »

verjetno je za vsako branžo drugače. Po novi kolektivni pogodbi za dejavnost trgovine velja izdati odločbo do 31.marca.

Jaz imam pa še eno dilemo. Delavcu pripada cel dopust, ko mu poteče čas nepretrganega dela, ki ne sme biti daljši od 6 mesecev. Jaz to razumem, da če ima pogodbo za 6 mesecev, mu pripade celoten dopust. Na teh straneh pa sem zasledila, da mora biti zaposlen 6 mes. in 1 dan??

Prosila bi za hiter odgovor, ker ravno zaposlujemo nove delavce za določen čas 6 mesecev.

Hvala!
darika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a darika »

Če je delavec v zaposlen npr. v tekočem letu za čas šestih mesecev oz. manj, mu priprada sorazmerni del dopusta. Vkolikor pa dela že 1 dan več kot 6 mesecev pa mu pripada cel letni dopust.

LP,
Darika
Odgovori