storitve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

storitve

Odgovor Napisal/-a fortun »

prosim za pomoč:
kako je pravilno knjiženje v primeru, da so nam študenti v decembru pomagali pri izdelavi proizvodov, proizvode pa smo prodali šele v januarju???

a se lahko dajo storitve na zalogo??
LP,
Fortun
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lahko jih daste na časovne razmejitve, na primer na konto 291 - kratkoročno odloženi prihodki.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
starči
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a starči »

Odvisno od načina vrednotenja gotovih proizvodov. Če imate polno lastno ceno (tudi neposredne storitve), gredo na 630, če ne v odhodke leta 2006. Mislim, da preko razmejitev (291) ne gre.
tejaš
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a tejaš »

Mirko se je verjetno zmotil. Delo študentov bi bilo 190-kratkoročno odloženi stroški.
Imela sem podobno situacijo, malo obrnjeno- gradbeno podjetje je dela opravilo v decembru, situacija je bila potrjena konec januarja , račun so zahtevali na dan potrditve situacije . Neto znesek računa sem knjižila na 291 za prejšnje leto.
Imeli smo davčni pregled in inšpektor ni imel pripomb.
starči
Super računovodja
Super računovodja

Popravljam: Po SRS 4 minimalno vrednotenje 600 oz. 630 (neposredni proizv. stroški) vključuje tudi neposredne storitve , kar je očitno vaš primer. Torej ni dileme, ampak celo morajo biti knjižene na zalogo.
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Je problem v knjiženju zalog ali študentskih storitev :spomezik: ?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
fortun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a fortun »

hvala vsem!

mislim, da bom naredila tako, kot je svetovala tejaš, ker sem se tudi sama pred tem nagibala k tej rešitvi.
LP,
Fortun
starči
Super računovodja
Super računovodja

Sicer me ne bi smelo brigat", ma bom vseeno "prašal: Kje pa so končali vsi drugi stroški za izdelavo teh proizvodov oz. zakaj naj bi "študentske" storitve terjale drugačno obravnavo?
Odgovori