Prosim za pomoč, kje naj dobim točne informacije, kako naj na novo zastavim poslovne knjige podjetja, ki je začelo z dejavnostjo 27.2.2004,torej čisti začetek.
Lep dan vsem in hvala, merit
otvoritvena bilanca nove pravne osebe
Moderator: Mirko Zbačnik
Merit, sama se pred podobnim problemom, ki pa po mojem sploh ne bo tako velik.
Z aprilm mesecem, se je oddelek podjetja v katerem opravljam računovodstvo odcepil in ustanovil novo podjetje. Tako da bom vzela, kar kontni plan, ki ga vporabljam v prvem podjetju, s tem da bom odstranila vse konte, ki se specifično nanašajo na prvo podjetje in pustila le osnovne.
In začela z knijženjem osnovnega kapitala, kar na podlagi bančnega izpiska ob vplačilu kapitala. Potem pa še OS.
Ostalo je pa itak tekoče knjiženje (bančni izpiski, prejeti računi, izdani računi, itd.)
Hvala bogu ni zakomplicirano podjetje z malo zaposlenimi.
In gremo. Mislim, da bi tako moglo iti.
Upam da sem vsaj malo pomagala.
LPDebby
Z aprilm mesecem, se je oddelek podjetja v katerem opravljam računovodstvo odcepil in ustanovil novo podjetje. Tako da bom vzela, kar kontni plan, ki ga vporabljam v prvem podjetju, s tem da bom odstranila vse konte, ki se specifično nanašajo na prvo podjetje in pustila le osnovne.
In začela z knijženjem osnovnega kapitala, kar na podlagi bančnega izpiska ob vplačilu kapitala. Potem pa še OS.
Ostalo je pa itak tekoče knjiženje (bančni izpiski, prejeti računi, izdani računi, itd.)
Hvala bogu ni zakomplicirano podjetje z malo zaposlenimi.
In gremo. Mislim, da bi tako moglo iti.
Upam da sem vsaj malo pomagala.
LPDebby