ddv

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
žaba1
Nov član
Nov član

ddv

Odgovor Napisal/-a žaba1 »

Zanima me, če kdo ve kateri datum prejetega računa bo mirodajen za vstopni ddv, ali datum prejetja računa (kot doslej) ali datum opravljene storitve (v Sloveniji).
Hvala.
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Anela »

Na seminarju so nam razlagali takole: pravica do vstopnega DDV nastane takrat, ko je nastala obveznost za DDV, se pravi: po računu, ki ga dobimo v juniju 2004 lahko vstopni DDV uveljavimo v maju, če je bila dobava in izdan račun v maju 2004 (obveznost za DDV je nastala v maju). Seveda pa brez prejetega računa ni nič.
LP

Anela
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Če se prav vse razumela na seminarju, je v primeru da ne dobiš prejetega računa da moraš sam obračunati DDV.Nisem pa prepričana ali sem sploh prav vse razumela.

lp, Bina
Tara
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Tara »

Bina, tudi jaz sem tako slišala.
Če ne prejmeš računa za blago prejeto od slovenskega dobavitelja - npr. v maju - tedaj nastopi davčna obveznost na zadnji dan v mesecu prejetja blaga, v našem primeru 31.05.. To je ena od novosti, ki velja od 01.05.2004.

lp, Tara
Tara
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Tara »

<br />Bina, oprosti za prejšnjo zmešnjavo.

Če ne izdaš računa za blago dobavljeno slovenskemu kupcu- npr. v maju - tedaj nastopi davčna obveznost na zadnji dan v mesecu dobave, v našem primeru 31.05.. VSTOPNI se pa lahko obračuna le na osnovi - po mojem prejetega računa - in sicer če je ta prejet v JUNIJU- v davčnem obračunu za mesec MAJ. Zorej ne tako kot doslej v junijskem DDV-O. Kolikor razumem, je to ena od novosti, ki velja od 01.05.2004.

lp, Tara
[/quote]

lp, Tara
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Hvala. Mislim, da bo še veliko dela in zmede preden bomo vse dojeli.

lp, Bina
Odgovori