Zanima me, če kdo ve kateri datum prejetega računa bo mirodajen za vstopni ddv, ali datum prejetja računa (kot doslej) ali datum opravljene storitve (v Sloveniji).
Hvala.
ddv
Moderator: Mirko Zbačnik
Na seminarju so nam razlagali takole: pravica do vstopnega DDV nastane takrat, ko je nastala obveznost za DDV, se pravi: po računu, ki ga dobimo v juniju 2004 lahko vstopni DDV uveljavimo v maju, če je bila dobava in izdan račun v maju 2004 (obveznost za DDV je nastala v maju). Seveda pa brez prejetega računa ni nič.
LP
Anela
LP
Anela
<br />Bina, oprosti za prejšnjo zmešnjavo.
Če ne izdaš računa za blago dobavljeno slovenskemu kupcu- npr. v maju - tedaj nastopi davčna obveznost na zadnji dan v mesecu dobave, v našem primeru 31.05.. VSTOPNI se pa lahko obračuna le na osnovi - po mojem prejetega računa - in sicer če je ta prejet v JUNIJU- v davčnem obračunu za mesec MAJ. Zorej ne tako kot doslej v junijskem DDV-O. Kolikor razumem, je to ena od novosti, ki velja od 01.05.2004.
lp, Tara
[/quote]
lp, Tara
Če ne izdaš računa za blago dobavljeno slovenskemu kupcu- npr. v maju - tedaj nastopi davčna obveznost na zadnji dan v mesecu dobave, v našem primeru 31.05.. VSTOPNI se pa lahko obračuna le na osnovi - po mojem prejetega računa - in sicer če je ta prejet v JUNIJU- v davčnem obračunu za mesec MAJ. Zorej ne tako kot doslej v junijskem DDV-O. Kolikor razumem, je to ena od novosti, ki velja od 01.05.2004.
lp, Tara
[/quote]
lp, Tara