neizterljive terjatve

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

neizterljive terjatve

Odgovor Napisal/-a vesnak »

kaj storite v primeru, ko daš izvržbo in nima podjetje nobenih sredstev na TRRju in je potem izvržba brezpredmetna?

odvetnik predlaga rubež, ki pa je nesmiselen glede na to, da do sedaj kar smo dajali v rubež nismo nikoli nič dobili, samo denar smo dobesedno "stran metali" za rubežnike, ki ti vsakič "kasirajo" po 150-200 EUR za en rubež - osebno se mi zdi to izredno negospodarsko - firmi ustvarjaš stroške, prihodkov pa nobenih oz. itak ne bi bili prihodki, ker so bili že v preteklosti le izterljivi niso...ne vem pa, če je s tem, ko je izvržba brezpredmetna dovolj za durs, da smo storili vse kar smo lahko in si to tudi upoštevali kot davčno priznan odhodek; v dvomu sem tudi glede zmanjševanja izstopnega DDV za tovrstne terjatve
irenak
Nov član
Nov član
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a irenak »

pozdravljena,
za davčno je pojasnilo, da je potrebno s terjatvami kot dober gospodar.
Mislim, da ste naredili vse, je pa res da razlagajo, ko podjetje prijavi prisilno poravnavo, objavo stečaja itd.po sklepu sodišča so terjatve davčno priznan strošek. Ker ste v svojem primeru naredili vse, mislim da je dovolj za priznan strošek.
Glede davka pa sem tudi jaz v dvomu. Jaz ga ne bi zmanjševala!
irena
vesnak
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a vesnak »

v bistvu je problem, ker podjetja ne gredo v stečaj, temveč nič ne delajo in nimajo nič denarja na TRRju in so vse izvržbe zavržene in so rubeži brezpredmetni, ker jim običajno nimaš kaj rubiti, da bi ti pa dali gotovino za neplačane terjatve je pa itak utopija; tako, da enostavno ne vem kaj narediti s takimi terjatvami, ki se mi potem valjajo po saldakontih;
Odgovori