Sodni register - vpis spremembe - praksa

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
LV
Nov član
Nov član

Sodni register - vpis spremembe - praksa

Odgovor Napisal/-a LV »

Pozdravljeni!
Še vedno se ubadamo z vpisom spremembe poslovnega naslova v sodni register in ponovno potrebujem nasvet. Imamo napisan sklep (original v 2 izvodih) in na sodnem registru so nam rekli, da en original imajo oni, enega damo mi v knjigo sklepov, skopiramo to stran iz knjige sklepov in še prvo in zadnjo stran (ki dokazujeta notarsko potrdilo) in te kopije priložimo k vlogi. Hkrati pa smo dobili še informacijo iz prakse, da na sodišču to varianto zavračajo in da je potrebno iti k notarju naredit oz. overit kopijo sklepa, da je enaka originalu.
Ali ima kdo kaj več izkušenj na te področju? Ali bodo na sodišču vlogo zavrnili, če nimamo overjene kopije sklepa (s strani notarja)?

Hvala za kakršnokoli info in LP
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

Ni prav tako, kot so rekli oziroma ste narobe razumeli. Sama sem to delala neštetokrat, pa mi niso nikoli zavrnili. Ta sklep, ki ga imate, ga prilepite v knjigo sklepov, potem greste k notarju, ki naredi overjen prepis iz knjige sklepov in to je original. Vi zase imate knjigo sklepov, ta prepis, ki ste ga dobili pri notarju skupaj s predlogom sprememb in sodno takso pa pošljete na sodišče. V kolikor se vam spreminja sedež podjetja in ne samo poslovni naslov, je morda potrebno tudi čistopis akta. Ampak to je odvisno, kako ste imeli napisano v aktu o ustanovitvi.
Odgovori