ZAPOSLITI ali ŠTUDENTJE ?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
maja22tt
Začetnik
Začetnik

ZAPOSLITI ali ŠTUDENTJE ?

Odgovor Napisal/-a maja22tt »

Prosim za pomoč pri naslednjem vprašanju.

Imam popoldanski s.p. in se ukvarjam z modnimi dodatki za mlade. Trenutno sem imela samo veleprodaja, sedaj pa bi želela odpreti tudi trgovinico. Glede na to, da imam POPOLDANSKO obrt me zanima sledeče:

- moram v primeru maloprodaje zaposliti poslovodjo trgovine ali sem ta oseba lahko jaz , čeprav sem zaposlena v drugem podjetju (imam srednjo ekonomsko) ?

- ali lahko delajo v trgovini samo študentke (nikogar redno zaposlenega), medtem ko sem jaz poslovodja ?

- potrebujejo študentje varstvo pri delu ?

hvala za vašo pomoč

Maja
adut
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a adut »

Mislim, da ste nosilec dejavnosti lahko kar vi, vendar se mi zdi, da če pride inšpektor in so v trgovini samo študentke, lahko predpiše kazen, ker mora biti človek z ustrezno izobrazbo vedno v tgovini.
Vsaj en delavec naj bi bil redno zaposlen.
Študentke potrebujejo varstvo pri delu in zdravniški pregled, enako kot redno zaposleni.
LP
maja22tt
Začetnik
Začetnik

Še kakšno mnenje mogoče ?
natasa2
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a natasa2 »

Ker nimate izobrazbe za poslovodjo, morate kot pogoj za odprtje trgovine zaposliti poslovodjo. To kontrolira inšpekcija, na davčni vam ne bodo 'težili'.
Kot trgovec lahko dela samo nekdo z ustrezno izobrazbo. Torej če je študent trgovec, ki nadaljuje šolanje, ne bo problemov.

Lp
Nataša
absolut
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a absolut »

Napotnice vaših študentov naj glasijo na 'pomoč pri prodaji' ali kaj podobnega, ker se znajo tudi v to vtakniti. Če zaposlujete koga na daljši rok, se ga morda izplača poslati na trgovski izpit na GZS (stane 29 kSIT, čaka se pa kar nekaj časa), tako da bo lahko samostojno opravljal vsa dela in naloge
matina
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a matina »

Na ZZZS so mi rekli, da zdravniški pregled ni več potreben. Prosim za informacijo, kje piše, da rabijo zaposleni in študentke zdravniški pregled.

lp
maja22tt
Začetnik
Začetnik

Kaj pa varstvo pri delu. Je za študente obvezno ?
Odgovori