Prosim za pomoč pri naslednjem vprašanju.
Imam popoldanski s.p. in se ukvarjam z modnimi dodatki za mlade. Trenutno sem imela samo veleprodaja, sedaj pa bi želela odpreti tudi trgovinico. Glede na to, da imam POPOLDANSKO obrt me zanima sledeče:
- moram v primeru maloprodaje zaposliti poslovodjo trgovine ali sem ta oseba lahko jaz , čeprav sem zaposlena v drugem podjetju (imam srednjo ekonomsko) ?
- ali lahko delajo v trgovini samo študentke (nikogar redno zaposlenega), medtem ko sem jaz poslovodja ?
- potrebujejo študentje varstvo pri delu ?
hvala za vašo pomoč
Maja
ZAPOSLITI ali ŠTUDENTJE ?
Moderator: Mirko Zbačnik
Mislim, da ste nosilec dejavnosti lahko kar vi, vendar se mi zdi, da če pride inšpektor in so v trgovini samo študentke, lahko predpiše kazen, ker mora biti človek z ustrezno izobrazbo vedno v tgovini.
Vsaj en delavec naj bi bil redno zaposlen.
Študentke potrebujejo varstvo pri delu in zdravniški pregled, enako kot redno zaposleni.
LP
Vsaj en delavec naj bi bil redno zaposlen.
Študentke potrebujejo varstvo pri delu in zdravniški pregled, enako kot redno zaposleni.
LP
Napotnice vaših študentov naj glasijo na 'pomoč pri prodaji' ali kaj podobnega, ker se znajo tudi v to vtakniti. Če zaposlujete koga na daljši rok, se ga morda izplača poslati na trgovski izpit na GZS (stane 29 kSIT, čaka se pa kar nekaj časa), tako da bo lahko samostojno opravljal vsa dela in naloge