Pozdravljeni,
kot sem ugotovil, izpolnjevanje obrazca PE17 , to so premiki blaga, ki se iz druge države članice pripelje na oplemenitenje oz. dodatno izvajanje storitev na tem blagu v Slovenijo, ni bilo prav pogosto obravnavano.
Vem, da ta obrazec ni več predpisan z novim zakonom o DDV, vendar se omenja vodenje evidenc v 85. členu ZDDV-1 in struktura podatkov v pravilniku 150. člena.
Zanima me samo, če je kdo imel podobno situacijo in kako se je uspel znajti.
Primer: od nemškega ddv zavezanca dobimo 2 različna vhodna elementa, teža vsakega je znana, tržna vrednost prav tako. V SLO izdelamo/dodelamo v končni izdelek. Končna vrednost končnega izdelka je podana, teža pa ni enaka vhodni, ker je pri tem nastalo nekaj kala. Zgodilo pa se je,da smo porabili ves prvi vhodni material, drugi pa čaka začasno na skladišču in čakamo na novo pošiljko in ga bomo uporabili pri naslednjem oplemenitenju.
Zanima me, ali ima tisti del evidenc, ki se nanaša na nevrnjeno blago (kalo, trenutni višek) kakršnekoli davčne posledice.
Pa še to, ali je treba bivši obrazec PE17 kakorkoli zaključevati (kot npr DDV obračune) in se jih kam pošilja.
Kako pa je z Intrastatom.
Zavedam se, da je vprašanje zelo kompleksno in zakomplicirano. V upanju, da sam nisem na videz preproste situacije preveč zakompliciral vas lepo pozdravljam
klemen
izpolnjevanje bivšega obrazca PE17
Moderator: Mirko Zbačnik