enodnevno bolovanje

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
urumi.tanja
Novinec
Novinec

enodnevno bolovanje

Odgovor Napisal/-a urumi.tanja »

Ali je potrebno priložiti potrdilo od zdravnika tudi če je delavec odsoten samo en dan in se mu upošteva bolovanje? :wink:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Po mojem da, ker zakonski predpis, o katerem je bilo govora v pogajanjih pred nedavnim ni bil sprejet.

Mogoče ste zasledili leto ali dve nazaj predlog, da bi delavec lahko "koristil" bolniško tudi brez obiska zdravnika - a mislim, da to ni bilo sprejeto. Vsaj tako se mi dozdeva. Na srečo z bolniškimi nimam veliko izkušenj :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
urumi.tanja
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a urumi.tanja »

Hvala za odgovor. Problem se je pojavil, ker smo nekje zasledili, da glede na to, da bolovanje plača delodajalec do enega meseca, lahko podjetje sklene sporazum z delavci, da ni potrebno dajati potrdil do recimo 3. delovnih dni. Naj bi bilo dovolj to, da se v plači specificira in obračuna to, da je bil na bolovanju oz. na negi. :szardi:
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Mogoče je tudi to paksa, a jaz zanjo še nisem slišal. navadno hočejo ravnodelodajalci imeti dokazilo o bolezni.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori