odvetnik - kup vprašanj - kolektivna pogodba, dopust, dodatk

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pikica2
Novinec
Novinec

odvetnik - kup vprašanj - kolektivna pogodba, dopust, dodatk

Odgovor Napisal/-a pikica2 »

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu in upam na vašo pomoč in vaše odgovore. Imam namreč cel kup vprašanj.

Zaposlena sem pri odvetniku (dejavnost 74.110) od septembra 2005 naprej. Vem, da se pri vodenju poslovnih knjig šteje kot s.p.
Sedaj pa se srečujem z naslednjimi vprašanji:
- kako je z mojim dopustom. V pogodbi o zaposlitvi mi je določil 20 dni začetnega dopusta. Kdaj mi pripada kakšen dan več, v katerih primerih,...?
- kako je z dodatkom na delovno dobo? Saj sem zaposlena 1,5 leta in mi računovodkinja ne obračunava dodatka na delovno dobo. Mi sploh pripada? V kakšni višini? Kje lahko o tem kaj več preberem? V pogodbi o zaposlitvi o dodatku na delovno dobo ni nič rečeno.
- katera kolektivna pogodba velja za odvetnike? Je to splošna kolektivna pogodba za gospodarstvo? Pa je trenutno sploh v veljavi? Sem namreč zasledila, da je prejšnja preklicana,...
- kako je z obračunom plač, prispevkov zaposlenih in zasebnika? Lahko te obračunavam sama kot zaposlena pri odvetniku ali mora biti to uradno - preko računovodje?

Lepo prosim za pomoč, saj se prvič srečujem z določenimi stvarmi in bi si želela pojasniti pojme, da mi bodo zadeve bolj jasne.

Lep pozdrav!
Pikica
Odgovori