odpravnina ob upokojitvi

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mestna
Začetnik
Začetnik

odpravnina ob upokojitvi

Odgovor Napisal/-a mestna »

Pozdravljeni,

zanima me koliko je najnižja odpravnina ob upokojitvi, ki jo je delodajalec dolžan izplačati in koliko je najvišja odpravnina ob upokojitvi, od katere ni potrebno plačati prispevkov in dohodnine?

Hvala lepa in lep pozdrav
V slogi je moč!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
grah
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a grah »

V tem linku so tudi odpravnine za odpovedi iz poslovnega razloga. Zanima me, kako obračunaš odpravnino, če je bil nekdo zaposlen v podjetju 1 leto 6 mesecev in 10 dni. Ali mu obračunaš in izplačaš odpravnino le za polno leto ali moraš upoštevati še teh 6 mesecev?
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

grah napisal/-a:V tem linku so tudi odpravnine za odpovedi iz poslovnega razloga. Zanima me, kako obračunaš odpravnino, če je bil nekdo zaposlen v podjetju 1 leto 6 mesecev in 10 dni. Ali mu obračunaš in izplačaš odpravnino le za polno leto ali moraš upoštevati še teh 6 mesecev?
Odvisno od delodajalca do delodajalca, zakon pravi "za vsako leto pri delodajalcu".

LP
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Odgovori