Pozdravljeni!
Imama en prav poseben problem.
Naše podjetje vodi poslovne knjige še za eno podjetje in glede na to, da je večinski lastnik obeh podjetij občina, ima sedaj ta občina neke čudne želje oz. zahteve. Od našega podjetja bi namreč radi, da na naši položnici zaračunamo tudi storitve od drugega podjetja - torej, naše podjetje bi na našem računu zaračunalo tudi kabelsko televizijo (konkretno). Župan je omenjal nekakšen zbirni račun. Meni osebno je to nesmisel, ker naše podjetje niti ni registrirano za opravljanje vzdrževanja kabelskega sistema, niti to storitev ni dejansko opravilo. Vendar, če želim županu odgovoriti oz. mu dokazati da nima prav, mu moram to podkrepiti z zakoni, računovodskimi standardi in ostalimi predpisi. Tukaj pa potrebujem vašo pomoč!!!!
Prosim, prosim pomagajte!
LP Tanja
Problem
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Po mojem bi morali za vsako podjetje voditi ločeno knjigovodstvo in evidence, kot da vi z drugim nimate nič (razen pogodbo o vodenju poslovnih knjig).
Mislim, da zbiranje stroškov ni vaše delo, čeprav, ste slučajo vi računovodja obeh. Lahko pa mu delate, v prid dobrih odnosov. Predstavljate si, da bi imelo drugo podjetje slučajno svojega, oziroma drugega računovodjo. A so dejstva v vašem primeru kaj drugačna?
To je moje mnenje.
Mirko
Mislim, da zbiranje stroškov ni vaše delo, čeprav, ste slučajo vi računovodja obeh. Lahko pa mu delate, v prid dobrih odnosov. Predstavljate si, da bi imelo drugo podjetje slučajno svojega, oziroma drugega računovodjo. A so dejstva v vašem primeru kaj drugačna?
To je moje mnenje.
Mirko