samoobdavčitev in faktor obrutenja,licenčnine

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

samoobdavčitev in faktor obrutenja,licenčnine

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

V strokovni knjigi sem zasledila, da je potrebno pri licenčninah narediti samoobdavčitev in znesek na računu obrutiti. A mogoče kdo ve za koliko se obruti ?
V knjigi to ni navedeno...

Hvala za odgovor.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
LEONA
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a LEONA »

Imela sem primer samoobdavčitve licenčnine z Nemčijo, v tem primeru sem jo obrutila z 10% davkom.
Mislim, da sprašujete premalo konkretno-da bi se v Sloveniji obdavčevale licnčnine mi je tuje...
Leona
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Pozdravljeni!

Podrobno to opisuje ZDDPO 70.člen, tudi 71. Zelo je vse skupaj zapleteno, zato bi se dalo na tej strani v zvezi s tem odpreti pravo razpravo. Poleg licenčnin velja podobno za nakazila avt.honorarjev v tujino. Znesek obrutenja pa je ponavadi okrog 1,7....naprej ne vem točno, kako je v teh primerih....potem pa na ta obruteni znesek še obračunati ddv in plačati, če si obračunavaš odbitni delež, s tem,da imaš v bistvu prejeto fakturo.Prideš do začaranega ddv kroga...

Vse skupaj pa je lahko tudi neobdavčeno, če izpolniš obrazec kido, ampak to se mora zgoditi pred sklenjenim poslom. Če si ga pa že sklenil in plačal račun tujcu, se pa začne zgoraj navedena procedura.

Prosim še za kakšno mnenje, čeprav je sobota.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Odgovori