Spoštovani!
Vljudno prosim za pomoč pri razjasnitvi plačevanja davka od dobička iz dohodka iz dejavnosti.
Zavezanec je bil v letu 2006 trimesečni zavezanec. Z dejavnostjo je pričel 01.06.2006. Določili so mu trimesečno akontacijo, prvo je plačal 10.10.2006 in drugo 10.01.2007. Po obračunu (vse prav obračunano in preračunano na letno raven...) pa je v letu 2007 postal mesečni zavezanec za plačevanje davka.
Zanima me glede plačila davka za januar-marec. Plačal je 10.04.2007 redno akontacijo po novem, 30.04.2007 poračun za nazaj, 10.05.2007 redno acc za april... Ali bi moral plačati še januar, februar in marec 2007, se pravi še dodatne 3 acc po novem???
Ali se kje da prebrati glede teh acc pri s.p.jih kako in kaj v praksi?
Hvala za vsako pomoč in namig.
LP
Plačevanje akontacij davka od dobička
Moderator: Mirko Zbačnik
Pozdravljeni!
Veste, v takih primerih je najbolje odditi osebno na davčno in se dogovoriti o točnih zneskih in rokih plačila.
Na tem mestu bodo različna mnenja, ker tudi na različnih davčnih bi bila razhajanja glede le-teh zadev.
Veste, v takih primerih je najbolje odditi osebno na davčno in se dogovoriti o točnih zneskih in rokih plačila.
Na tem mestu bodo različna mnenja, ker tudi na različnih davčnih bi bila razhajanja glede le-teh zadev.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
ga.Janina! - acc davka
Saj sem odgovor iskala na DURSu ... in ga nisem našla.
Še celo ugotovila sem napačen vnos obračuna in še nekaj zmešnjave.
Na vas se obračam izključno samo zato, kako vi plačujete v praksi. Se pravi, ali tudi za s.p.ja velja, ali bi moral plačati tudi obroke za jan-mar?
Hvala.
Še celo ugotovila sem napačen vnos obračuna in še nekaj zmešnjave.
Na vas se obračam izključno samo zato, kako vi plačujete v praksi. Se pravi, ali tudi za s.p.ja velja, ali bi moral plačati tudi obroke za jan-mar?
Hvala.