Zaloge pri frizerjih
Moderator: Mirko Zbačnik
Zaloge pri frizerjih
A mi lahko kdo iz prakse pomaga pri knjiženju nabavljenega materiala za raznovrstne storitve, npr. frizerske. A knjižite prejete fakture nabave pod 3000/2200 ali direktno v strošek 4..../2200 in na koncu leta ko ostanejo zaloge šele na 3 in istočasno ven iz 4.../storno/.
Prosim za enostavno razlago.
Lepo se imejte.
Prosim za enostavno razlago.
Lepo se imejte.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Kar se tiče drugega vprašanja - materjal daste v stroške, ko ga porabite. V kolkor se boste odločili, da boste material knjižili najprej na zalogo, boste morali tudi voditi evidenco materiala po eni izmed metod vrednotenja. Ta varianta je seveda pravilnejša. Čeprav smatram, da ne gre ze neke velike količine.
500 € je ločnica, do katere lahko drobni inventar šteje kot material, ne flede na rok trajanja (SRS 4.2).
500 € je ločnica, do katere lahko drobni inventar šteje kot material, ne flede na rok trajanja (SRS 4.2).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni, g. Mirko!
Berem o metodah vrednotenja...količine res v mojem primeru niso velike...rada bi poenostavila zadeve. A kaj veste, če se sme recimo ob nabavi dati direktno na 4...,potem pa na kocu leta 4 ..v storno in kar ostane materiala na zalogo po nabavni ceni in potem v bilanco pod sredstva....

Berem o metodah vrednotenja...količine res v mojem primeru niso velike...rada bi poenostavila zadeve. A kaj veste, če se sme recimo ob nabavi dati direktno na 4...,potem pa na kocu leta 4 ..v storno in kar ostane materiala na zalogo po nabavni ceni in potem v bilanco pod sredstva....
Lepo vas pozdravljam.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Tudi to je ena od možnosti. Na zalogi je material, ki ste ga nazadnje nabavili. Podobno, če ne celo enako vrednost zaloge bi dobili, če bi uporabili vrednotenje po LIFO metodi. Meni se to zdi bolj smisleno, ker bi drugače potebovali še programsko opremo za vodenje zalog, ali pa biti zelo natančni pri vodenj s pomočjo raznih tabel v escelu /na primer). Žez lero ponovno opravite inventuro, ter v izkazih upoštevajte tudi razliko stanj zalog!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt: