Zdravo,
Imamo zaposlenega fianta, ki ima začasno bivališče v ljubljani in dejansko tudi živi v lj, tako da ima plačano mesečno vozovnico na podlagi predložitve obrazca o prijavi začasnega bivališča. to potrdilo velja le eno leto in mu je preteklo dva meseca nazaj. sedaj pa je prišlo do problema, saj se je ta fant preselil in nova lastnica ga noče prijaviti... a je zelo narobe če nam ne prinese nove prijave in kaj lahko glede tega uredimo, saj direktor mu ne bo plačal potnih stroškov iz kopra v ljubljano, fant pa nima možnosti prijave kje drugje?????????
začasno bivališče
Moderator: Mirko Zbačnik
-
mala novinka
- Računovodski vajenec

- Kraj: ljubljana
začasno bivališče
nevednost ni lepa čednost
Jaz imam podoben primer, le da se oseba sama ne prijavi na naslovu, kjer živi, niti stalno niti začasno. Jaz sem mu dala samo podpisati izjavo, da živi na tem naslovu, kjer sicer ni prijavljen, ki ga potem tudi napišem na potni nalog in mu povrnem prevoz od tam. Ostalo pa menim, da je njegova stvar.
-
mala novinka
- Računovodski vajenec

Jaz menim, da zadošča, če on podpiše izjavo, kdo jo pa oblikuje in napiše, je nepomembno.
Jaz bi napisala v tem smislu Spodaj podpisani (ime, priimek), potrjujem, da bivam na naslovu xx in se od tam tudi dnevno vozim na sedež družbe (to je zaradi povračila prevoza na delo in z dela). Po moje to zadošča.
LP
Jaz bi napisala v tem smislu Spodaj podpisani (ime, priimek), potrjujem, da bivam na naslovu xx in se od tam tudi dnevno vozim na sedež družbe (to je zaradi povračila prevoza na delo in z dela). Po moje to zadošča.
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Da ne načenjam nove teme - moj primer je za samostojnega podjetnika;
.
Ta živi v drugem kraju, dejavnost pa opravlja v kraju kjer je prijavljen. Kako bi ravnali v tem primeru? Dejansko opravi cca 70 km dnevno, ki pa jih ne more prikazat kot pot na delo. Prijava na "začasnem" naslovu je zaradi posebnih, osebnih okoliščin nemogoča.
Ta živi v drugem kraju, dejavnost pa opravlja v kraju kjer je prijavljen. Kako bi ravnali v tem primeru? Dejansko opravi cca 70 km dnevno, ki pa jih ne more prikazat kot pot na delo. Prijava na "začasnem" naslovu je zaradi posebnih, osebnih okoliščin nemogoča.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
mala novinka
- Računovodski vajenec