GZS opomin - kaj hudiča?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
eXtreme
Začetnik
Začetnik

GZS opomin - kaj hudiča?

Odgovor Napisal/-a eXtreme »

Me je tako razjezilo, da moram nemudoma vprašati.
Danes sem dobil od GZS opomin za nimam pojma kaj. Nikoli nisem bil član GZS in nikoli nič plačal (podjetje posluje od 3/2006). Letos še niti ene številke GG nisem prejel od GZS.

No, opomin gre za 3 stvari, ki jih nisem poravnal, navedene so z nekimi številkami dokumentov, zneski pa so taki:
-10,45€
-7,92€
-13,30€

Vse datuma 2.4. in valute 20.4.

Mogoče kdo ve kaj bi to bilo? Nisem prejel nobenih računov ali položnic, da bi moral kaj plačat. Samo opomin. Pijavke debele.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a anka »

V lanskem letu je bilo članstvo sicer še obvezno, vendar če niste prejeli nobenih računov , napišite dopis, da niste član GZS in da NE BOSTE NIKOLI ČLAN gzs, da teh računov ne boste plačali oz. opomina ne boste plačali , ker računov niste dobili, pa :adijo:

Upam, da vam bo uspelo.

in
Na strani gzs lahko preverite če ste njen član, če ste nemudoma napišite, da se odjavljate iz gzs.?

Upam, da je (bo) kaj pomagalo.

TO kar pošiljajo so v bistvu odprte postavke z njihove strani za določen račun za določeno obdobje in v znesku ... ČE računov niste dobili jih tudi niste plačali. Lahko pa (to je samo predvidevanje) da ste jih vrgli pomotoma stran.

LEP DAN
tisdno
Računovodja
Računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a tisdno »

No zdej pa je tud mene skor kap. Preverila ali slučajno vodijo našo firmo kot članico GZS in nisem mogla verjet od janurja 2001 že. Tudi jaz še nisem nikoli prejela računa od njih, opomina tudi ne, res pa prejemam skoz njihov časopis. Zdaj pa ne vem kaj naj naredim? Smo pa člani Obrtnice zbornice. Kako je bilo prej, ali je bilo obvezno članstvo v obeh zbornicah.

ALi naj napišem, da sem ugotovila, da nas vodijo kot člane in, da nismo oz. da izstopamo. Ali naj sploh ne drezam v njih. Zdej pa res ne vem, kaj naj.

Ker če se mi zgodi, da mi pošljejo izvršbo recimo za pet let nazaj, uf saj me bo kap. (100 % ne bi uspela z ugovorom, da nisem prejela nikoli računov, ker sodnija takšnih stvari ne jemlje resno - za njih vsi lažejo, ki rečejo, da niso prejel računa, opomini pa tako in tako niso obvezni)
anka
Super računovodja
Super računovodja

Nikar jim ne pošiljajte dopisov ( :lol: ) boste v hipu dobila račun. :D

Članstvo v GZS NI VEČ OBVEZNO.
tisdno
Računovodja
Računovodja

OK Anka, ampak če me smatrajo, da sem njihov član, bi se mogla odjavit iz članstva?!?! Al vse skupi pustim tako kot je?!
anka
Super računovodja
Super računovodja

Če ste našli svoje podatke v registru GZS potem vas verjetno vodijo kot člana. Če ne želite biti njegov član pa je verjetno res potrebno dati t.i. izpis iz registra članov GZS.

Napišite jim torej dopis da z današnjim dnem izstopate iz članstva v GZS.

NE vem pa kaj bo v nadaljnje.

LP
tisdno
Računovodja
Računovodja

Anka še nekaj v razmislek iz njihovega statuta:

Včlanitev in izstop

Član GZS lahko izstopi iz GZS z dnem 1. januarja v prihodnjem koledarskem letu, če poda pisno izstopno izjavo najkasneje do 1. oktobra tekočega leta.

Tole samo za druge, da bodo vedel, da se sedaj lahko izstopi samo s 1. januarjem.

Anka ugotovila sem, da nas vodijo kot člane, vendar pa kot da nismo še nikoli plačali članarine, saj je naš delež v zbornici 0,0000000 (opomba pri tem je, da je delež odvisen od plačila članarine v prejšnjih letih).

Še zdaj nisem sigurna, kaj naj naredim?
Vanillia
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Vanillia »

Tudi mene zanima kako je s tem. Jaz sem dobila njihov dopis, da je delež upravičenj 0,0000000% in da svoj delež lahko imetnik, ki je izstopil iz gospodarske zbornice Slovenije uveljavi le tako, da ga najpozneje v dveh letih po uveljavitvi zakona o gospodarskih zbornicah prenese na zbornico, ustanovljeno po tem takonu. Prenos deleže upravičenj posameznega člana na drugo zbornico je mogoč samo enkrat. To obvestilo so mi poslali sedaj, že pred pribl. enim mesecem pa sem prejela račune za članarino -s tem, da so bili 3 računi, sam pa bi si lahko izbral v katero zbornico želiš. Vse skupaj sem zavrnila z dopisom. A je prav tako, ali moram še dodatno kaj poklicat, pisat?
tisdno
Računovodja
Računovodja

Vanillia pa ste vi poslali prej izjavo, da izstopate iz zbornice?
Vanillia
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Vanillia »

Ja, seveda, skupaj s temi računi sem vse skupaj zavrnila in napisala da izstopam. Ali je bilo vse to dovolj?
tisdno
Računovodja
Računovodja

Član GZS lahko izstopi iz GZS z dnem 1. januarja v prihodnjem koledarskem letu, če poda pisno izstopno izjavo najkasneje do 1. oktobra tekočega leta.

Mislim, da boste tiste račune dolžni plačati oz. vam jih lahko pošiljajo še do konca leta.
eti
Nov član
Nov član
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a eti »

Imam popoldansko dejavnost in doslej nisem plačevala nikakršne članarine GZS-ju. Sem pa dobila opomin za članarino 2007 (3 računi).

Poklicala sem na GZS in prijazna gospa mi je lepo obrazložila, da sem bila po zakonu član GZS-ja že takoj ob ustanovitvi podjetja. :roll:

No skratka, ker ne želim biti član nobene zborinice in združenja, mi je zagotovila, da zadostuje, da jim vrnem račune in dopis v katerem navedem, da ne želim biti član.

Upam, da se bo obneslo. :?:
Eti
Odgovori