Spet prispevki za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
klin
Novinec
Novinec

Spet prispevki za s.p.

Odgovor Napisal/-a klin »

Zdravo,

se ze vnaprej opravicujem za tole vprasanje, ker vem da je bilo o tem ze veilko govora (ob pregledovanju foruma za nazaj pa nisem nasla cisto konkretnih stvari). Med poletjem bom svoj popoldnaski s.p. spremenila v svojo redno zaposlitev. Sedaj seveda placujem zelo malo prispevkov (saj veste tistih 2,91 in 24,40), kar se bo pa seveda po novem spremenilo. nasla sem nekje na forumu, da je minimalna bruto osnova, od katere se placuje prispevke 521,83 in me zanima, koliksna obremenitev bo to zame - torej koliko moram jaz kot s.p. placati od tega prispevkov.
pa se eno vprasanje - izbrati si bom morala tudi racunovodjo (do sedaj mi je za popoldanca stvari parkrat uredila racunovodkinja iz prejsnje sluzbe) in me zanima, koliko priblizno mesecno lahko pricakujem, da bom morali placati zanj? kaj vse mi pa racunovodja ureja in kaj moram jaz sama kot s.p. narediti na tem podrocju?

hvala vam za vse ideje in pojasnila!
dejči
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

199,33 €.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
uni
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a uni »

Toliko pripsevkov,plus dohodnina.
mojvoj
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a mojvoj »

Kaj vse ti računovodja ureja je odvisno od tebe, več narediš sama, manj plačaš. Lahko pa vse delaš sama. Lahko imaš plačilni promet, torej, da plačuješ račune, prispevke , DDV in drugo sama, računovodja, pa ti vse to samo poknjiži in na koncu obračunskega leta naredi zaključne račune. Lahko pa si omisliš program, cca 400EUR in delaš vse sama. Za celotno vodenje, sicer odvisno od št. računovodskih listin in plačil, računaj nekje od 100- 200Eur mesečno, za samo posamezna opravila pa nekje 100Eur mesečno.
gracia
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a gracia »

Dejči!

Ker že omenjate prispevke za s.p. vas moram obvestiti, da so od 1. marca 25,57 Euro in pa 2,91 eura. Mislim, da je na spletni strani davčne uprave je obvestilo.

Prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje-od 1. marca 2007 dalje znaša 25,57 EUR.

Prispevek za zdravstveno zavarovanje-od 1. januarja 2007 dalje 2,91 EUR.

Tudi jaz sem malce "preskočila" in sem tudi že poravnala znesek za nazaj.

lp
Gracijela

Dosti uspeha
Odgovori