Popoln začetnik

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
nurmaln
Nov član
Nov član

Popoln začetnik

Odgovor Napisal/-a nurmaln »

Živjo

Te dni ustanavljam d.o.o., katerega lastnik in direktor bom sam. To bo moje prvo podjetje, o računovodstvu ne vem praktično nič.

Podjetje bo vsaj v začetku opravljalo samo storitve, zaposlenih ne bo imelo, prav tkao ne blagajne.
Izdana bo maksimalno 1 faktura mesečno, po vsej verjetnosti pa manj.

Zanima me ali je smiselno najemati računovodski servis ali lahko s kakšnim ustreznim programom in priročnikom urejam sam?

Za 5-10 faktur na leto se mi zdi 50EUR/mesec razmeroma drago saj lahko z nekaj obroki kupim kak dober program (drugo je če ga bom znal pravilno uporabljat).

hvala za vse nasvete ali ideje
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Sam program ni problem, ni ga težko osvojiti. Trši oreh je vsa zakonodaja, ki jo morate poznati, da bi pravilno uporabljal rač.program. Če imate močno voljo, razumevanje za nenehne spremembe zakonodaje in seveda čas, da na začetku osvojite potrebno znanje, potem pa sledite spremembam, se lahko mirno podate na delo.
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Na podobno temo je bilo že kar nekaj debate. Sicer ne vem kakšno imate izobrazbo - vam pa lahko povem na svojem primeru: imam sredno in višjo ekonomsko šolo, kjer sem imela knjigovodstvo vedno 5.Vendar delala nisem v knjigovodstvu. Ko je moj mož ustanovil podjetje - tudi takšno majhno- mu je bil tudi preveč vsak dinar za računovodsv. Rekel mi je: pa saj imaš ekonomsko šolo - boš ja to naredila.
Če vam povem po pravici, da nisem vedla kako se naj lotim.
Tako sem šla še na računovodski tečaj, plačala svetovanje pri nekem rač. servisu, iskala pomoč pri sorodnikih in znancih ...
Sedaj je od tega 15 let, delam v računovodstvu podjetja z 42 zaposlenimi, od takrat sem obiskala nešteto seminarjev, pa še sedaj mnogokrat ugotovim, da marsikaj ne vem. Če pa pomislim kakšne napak sem delala od začetka - me je kar groza.

Poznam pa kar nekaj ljudi, ki jih je takšno razmišljanje kot ga imate vi in ga je imel moj mož , kasneje stalo dosti več, kot pa rač. servis.

Ampak nikakor vam ne želim vzeti volje. Vsekakor pa vam svetujem, da najprej obiščete kak tečaj, vzamete v roke Zakon o gospodarskih družbah, Zakon o DDV, Računovodske standarde ...
slava
nurmaln
Nov član
Nov član

:shock:

Vidim da bo treba res najt kak ugoden servis, ker po pravici povedano časa res nimam nbenega. Če ima kdo predlog za kakšnega ugodnega bi bil hvaležen za nasvet. Seveda na privat sporočila, da ne bo epp
MARJETICAVA
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a MARJETICAVA »

Povejte regijo, kje se nahajate, sicer boste dobili ponudbe iz vse Slovenije.
nurmaln
Nov član
Nov član

ups, Ljubljana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Pazimo, da ne zaidemo v "propagando", ker je v te namene namenjen podforum Povpraševanja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori