Prosila bi vas za pomoč.
Ali delavki, ki je delala preko javnih del v vrtcu pripada odpravnina ob upokojitvi?
Preko javnih del je delala 3 leta - dlje kot eno leto so ji odobrili zaradi starosti. Sedaj je bila pogodba sklenjena do 31.12. a z 1.8. doseže vse pogoje za upokojitev. Ji pripada odpravnina ali ne?
Sem prebrala veliko člankov, postov.. pa nisem našla napisano ne da bi ji niti da ji ne bi.
HVALA vsem za pomoč
odpravnina ob upokojitvi
Moderator: Mirko Zbačnik
Delavcem preko javnih del: pogledati je potrebno v pogodbo. Vendar včasih niso dobili niti regres, sedaj mislim, da se je to spremenilo. Vprašajte na zavod za zaposlovanje, vendar težko verjamem, ker ne dobijo niti drugih dodatkov kolikor mi je znano (npr. minulo delo ipd.). Žal je nekdo vedno prikrajšan, tudi če dela bolje kot ostali.
Narod je treba izkoristiti. Tudi pri nas je tako. Grozijo nam s knjigo in da je takšnih kot smo mi dosti na cesti, sedaj ko pa je šla delavka nenadoma za daljši čas v bolniško pa je problem nekoga najti.
Narod je treba izkoristiti. Tudi pri nas je tako. Grozijo nam s knjigo in da je takšnih kot smo mi dosti na cesti, sedaj ko pa je šla delavka nenadoma za daljši čas v bolniško pa je problem nekoga najti.