Ste že kdaj poslali obračun DDV in kasneje odkrili napako?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
bojana 81
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

Ste že kdaj poslali obračun DDV in kasneje odkrili napako?

Odgovor Napisal/-a bojana 81 »

Pozdravljeni!

Ugotovila sem, da sem v majskem obračunu DDV-ja narobe knjižila uvoz storitve iz Hrvaške ddv, nisem naredila samoobdavčitve ddv, ampak sem ddv knjižila samo kot vzstopni ddv.

Ali ste vi že kdaj naredili napako?

Kako davčna ravna v takih primerih?
Računovodja
sirtaki
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sirtaki »

Vsak se lahko zmoti. Predlagam, da pokličete vašega referenta na DURS in mu poveste za napako. Verjetno vam bodo rekli da pošljite popravek, naprej pa je odvisno od tega, kaj bo v popravku drugače kot v prvem izvodu.
simonas
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a simonas »

Ne bi smelo biti nekega problema. Pokličite referenta, ki vam bo povedal kam poslati popravek in bodo uredili, vi pa plačajte razliko po novem obračunu (če prav razumem ste si obračunalni preveč vstopnega davka). Če je to dolgo nazaj prosite še za obračun zamudnih obresti.

LP
Simona
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Lepa beseda, lepo mesto najde. to velaj tudi v takih primerih. Skladno z zakonom vedno lahko popravljate napake. Lahko so to popravki obračunov, lahko izkoristite inštitut samoprijave....

Tudi jaz svetujem, da pokličete svojo referentko in se dogovorite, kako boste popravili napako. :spomezik:
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori