obročno odplačilo davčnega dolga

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
ira5
Novinec
Novinec

obročno odplačilo davčnega dolga

Odgovor Napisal/-a ira5 »

Pozdravljeni,
mi lahko kdo na brzino pomaga? Vložila sem prošnjo za obročno odplačilo davčnega dolga na DURS.Sedaj pa so mi poslali poziv, da moram prošnjo dopolniti,drugače jo bodo upoštevali kot nepopolno in jo zavrnili. Kaj naj jim predložim? Ima kdo s tem "pozitvno"izkušnjo? Že v naprej hvala.
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Predvidevam, da zahtevajo dokazila o nezmožnosti takojšnjega poplačila.
mala novinka
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a mala novinka »

zdravo,

od nas so zahtevali dokazilo o neprilivu denarja na trr, mislim da vsaj pol leta... ker pa teh pogojev ne izpolnjujemo nam prošnje niso odobrili... jo pa zelo težko odobrijo saj moraš imeti zelo trdne dokaze, da nimaš nikakršnih prilivov in da si dejansko nezmožen plačevati ddv, je pa tako, da če nič ne prodaš, nimaš prilivov in s tem nisi dolžan plačila ddv...
nevednost ni lepa čednost
pamps
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a pamps »

Skladno z Zakonom o davčnem postopku mora vsak zavezanec v davčnem postopku dokazovati svoje trditve in dokaze predložiti. V vlogi oz. prošnji za obročno odplačilo davčnega dolga ste zapisali nek razlog. Če ste zapisali, da bi takojšnje celotno poplačilo dolga ogrozilo obstoj podjetja, dlje časa trajajočo nelikvidnost, neizplačilo plač zaposlenim,.... hočejo, da to dokažete in morda boste celo uspešni.
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Poglejte 101. do 110. člen Zakona o davčnem postopku, ki govorijo o odlogu, odpisu...davčnega dolga in tudi o pogojih za odlog davčne obveznosti. Če se odlog plačila nanaša na fizično osebo pa so podrobna merila navedena v Pravilniku o izvajanju Zakona o davčnem postopku (Ur.l. RS 141/06).
Povezava:
http://www.uradni-list.si/1/ulonline.js ... dhid=86904

LP
Odgovori