knjiženje namenskih sredstev za investicije

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
pikpok
Novinec
Novinec
Kraj: prelepa Dolenjska

knjiženje namenskih sredstev za investicije

Odgovor Napisal/-a pikpok »

Letos smo prvič v zgodovini našega javnega zavoda dobili od ministrstva namenska sredstva za investicije, ki jih bomo uporabili za nakup osnovnih sredstev. Knjiženje le-tega se bržkone razlikuje od knjiženja osnovnih sredstev, ki jih nabavimo iz lastnih virov. Zanima me torej, kako knjižiti namenska sredstva za investicije, ki nam jih je na naš račun v obliki posebne dotacije nakazalo ministrstvo ter kako posledično knjižiti nakupe osnovnih sredstev, ki so se in se bodo financirali iz omenjene dotacije? Tako me predvsem zanimajo knjiženja z dobavitelji (konto 220). Prosim, če mi to prikažete na tem preprostem (izmišljenem) primeru: Javni zavod od dobavitelja nabavi računalniško opremo v vrednosti 1.000 EUR. Kmalu zatem dobi v ta namen od ministrstva 1. obrok posebne dotacije za investicije v višini 2.000 EUR.

Hvala za prijazno pomoč in odgovor!
bebika
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bebika »

Pozdravljena!

Pri nas knjižimo nabavo računalnikov 040/220, nakazilo sredstev ministrstva pa na 110/980.

LP
bebika
sirtaki
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a sirtaki »

če kar nadaljujem od bebike dalje: amortizacijo tako nabavljenih sredstev pa potem na 462/050 in prenos v breme vira sredstev 980/462 :D
bebika
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bebika »

Seveda, če še nadaljujem. Da amortizacijo 980/462, seveda če v ceni storitev ni vkalkulirana amortizacija. Če je potem ta vknjižba odpade in se amortizacija knjiži le 462/050

LP
bebika
Odgovori