Posredovanje delovne sile

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
indira1
Nov član
Nov član

Posredovanje delovne sile

Odgovor Napisal/-a indira1 »

Imeli smo pregled inšpekcije za delo. Trdijo, da si moramo pridobiti koncesijo za posredovanje delovne sile od Ministrstva za delo(naši delavci so delali za naš račun v enem drugem podjetju). Delavci so pri nas prijavljeni, od nas dobivajo plačo in vse ostalo samo opravljajo storitve za naš račun.
Hvala
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Ne vem...
Jst bi zagovarjala, da samo opravljajo storitve po vaših navodilih...
Je pa tudi odvisno, kaj ste napisali na račun (ali je to opravljeno delo, ali so storitve ali...)
Ker to, da bi bilo potrebno imeti licenco za posredovanje, bi bilo že smešno. Potem bi npr vsako gradbeno podjetje, ki ima delavce na terenu, moralo imeti licenco??? Ali pa podjetje, ki za svojega naročnika opravlja razvoze blaga??? Saj to opravlja en sam zaposlen...

Ima kdo kaj več znanja ali izkušenj na tem področju?
slava
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: maribor

Odgovor Napisal/-a slava »

Nekaj malega je bilo že objavljeno na tem forumu. Kolor se spomnim je bilo rečeno, da mora biti podjetje registrirano za posredovanje delovne sile, glede licence pa se ne spomnim. Malo pobrskajte!
slava
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Razlikovati moramo, ali podjetje ponuje usluge, za katere je registrirano od taga, če je registrirano kot podjetje za posredovanje delovne sile.

V prvem primeru napišete račun, kar je popolnoma jasno. Vaše storitve so posredovanje delovne sile in za to je poteben pogoj, ki ga omenja inšpektorat.

Gradbeno podjetje ne posreduje delovne sile drugim podjetjem, pač pa nudi drugemu zidarske storitve (za kar je tudi registrirano).

Podrobneje se pozanimajte o konceesiji, da ne bo problemov.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vocis
Računovodja
Računovodja
Kraj: Trzin
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vocis »

Da ne bi prihajalo do nesporazumov in napačnih tolmačenj si preberite ZDR (57.-62. len), ter ZZZPB-UPB1 predvsem 6. in 6.b člen.

LP
"Nobena težava ni taka, da je ne bi mogli rešiti skupaj, le malo pa je takih, ki jih lahko rešimo sami. "
Lyndon B. Johnson

vocis
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
majacelcer
Novinec
Novinec
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a majacelcer »

V našem podjetju smo imeli natanko enake probleme z delavci, kot ste jih napisali zgoraj! :sjezen:
Točno na to temo sem se 6.septembra prijavila na seminar! V naprej sem jim poslala vprašanje o ravnanju v tej situaciji, na seminarju pa mi bo odgovoril inšpektor - upam da ne tisti ki je bil pri nas! :twisted:

Toplo priporočam!

Če vas zanima me lahko kontaktirate na email: maja.celcer@email.si

Dva tedna sem v tujini, emaile pa preglejujem redno!

lp Maja
Odgovori