Pozdravljeni,
nekaj sem se začela zabavati z mislijo, da bi svoji firmi vodila računovodstvo......me pa zanima bi bila tale knjiga "Kontni načrt in ponazoritve knjiženj za gospodarske družbe in zadruge" primerna za malce filinga o računovodstvu in kakšen primer o knjiženju.......????
hvala
kontni načrt
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Meni zadostuje
- odvisno od vašega predznanja, izkušenj in možnosti pomoči koga. da vam pomaga. Poiskusite, ni pa vse v knjižbah, poznati morate med drugim davčno zakonodajo, delovna razmerja.... vse se da naučit, če imate voljo. Lahko se udeležite kakega izobraževanja ....
Zadnjič spremenil Mirko Zbačnik, dne 17 Avg 2007, 23:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Včasih nekatere stvari preveč poenostavimo. Če bi bilo za vodenje poslovnih knjig (in računovodenje) dovolj priročnik: kontni načrt in ponazoritve knjiženj, potem ne bi bilo računovodskih servisov in tudi ne bi bilo potrebnega nobenega izobraževanja. Skratka ponovno bi veljalo načelo: v računovodstvu lahka dela vsak, ki zna uporabljati računski stroj in držati svinčnik v rokah.
Pa brez zamere in lepo podravljeni!
Pa brez zamere in lepo podravljeni!
Jaz mislim, da knjiženje bi morda šlo, pa še tukaj se zna zataknit. Nadoknaditi bi pa moral/a luknjo nekega poglobljenega znanja. Ni vse tako enostavno, kot piše v priporočniku. So še davki (za klar je potrebno vsaj okvirno poznati goro zakonov), delovna razmerja, gospodarsko pravo...
Pa še program bi rabla...
Jaz, če bi bila popoln laik, se verjetno tega ne bi lotila. Kot se ne lotim npr. servisiranja avtomobila. Vsaj tam ne, kjer bi lahko naredila ogromno škode.
Dobro premisli...
Pa še program bi rabla...
Jaz, če bi bila popoln laik, se verjetno tega ne bi lotila. Kot se ne lotim npr. servisiranja avtomobila. Vsaj tam ne, kjer bi lahko naredila ogromno škode.
Dobro premisli...