Lepom prosim za pomoč!
Kdo vse lahko odpre popoldanski s.p.
Ali lahko upokojenec tudi in kakšne so potem
" cake" pri teh oz. na kaj je trebna bit pozoren?
Hvala lepa in lep pozdrav!
Popoldanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Če se zglasite osebno, boste od referenta/ke izvedeli marsikaj, kar vas zanima. Za upokojence tudi ni več omejitve. Med "popoldanskim" in "celim" s.p.-jem ni razlike, le da pri popoldanskem ne lačujete prispevkov, pač pa le nek pavšalni prispevek.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
upokojenec
mislim, da ni kar tako enostavno, da bi nekdo, ki je v penziji imel status s.p.; kakor sem seznanjena je pogoj, da ima s.p. status s.p., da ima enega redno zaposlenega; v kolikor nima nobenega redno zaposlenega, mora zapreti status s.p. ali pa vrniti pokojnino;
poraja se mi enostavno vprašanje kako na legalen način naj bi delal nekdo, ki je v pokoju in je fizično še sposoben opravljati dela; npr. podjetje potrebuje zastopnika za prodajo svojih artiklov in bi za ta namen vzel kakšnega upokojenca, ki bi ga plačal izključno % od prodanih artiklov; podjemna pogodba ne pride v tem primeru v poštev, ker naj bi za tovrstne zadeve imel zaposlenega nekoga v rednem delovnem razmerju. podjetje pa enostavno ne želi zaposliti nekoga za to "delovno mest", ker enkrat je delo, drugič ga ni ipd....
kako na legalen način plačati upokojenca?
poraja se mi enostavno vprašanje kako na legalen način naj bi delal nekdo, ki je v pokoju in je fizično še sposoben opravljati dela; npr. podjetje potrebuje zastopnika za prodajo svojih artiklov in bi za ta namen vzel kakšnega upokojenca, ki bi ga plačal izključno % od prodanih artiklov; podjemna pogodba ne pride v tem primeru v poštev, ker naj bi za tovrstne zadeve imel zaposlenega nekoga v rednem delovnem razmerju. podjetje pa enostavno ne želi zaposliti nekoga za to "delovno mest", ker enkrat je delo, drugič ga ni ipd....
kako na legalen način plačati upokojenca?