popoldanski s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

popoldanski s.p.

Odgovor Napisal/-a Janika »

Zanima me, če je potrebno pri popoldanskem s.p.-ju oddati kakšen obračun ali svojo obveznost izpolniš že s tem ko 15. v mesecu plačaš pavšalne prispevke (PIZ-25,57 eur in ZZ-2,91 eur)
Janika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Potrebno je oddati obrazec- obračun plačanih prispevkov za vsak s.p. in to do 15. v mesecu.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

sprašujem za popoldanca - kje ga lahko dobim obrazec namreč, verjetno tisti za redne ni ok, ker tam se prispevki obračunavajo od osnove
Janika
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Ta je v redu, napišeš osnovne podatke/zgoraj/, tam kjer je osnova pustiš prazno, spodaj pa spet napiše koliko je za ZPIZ in koliko za ZZZS.

Lep dan.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kraj: Koper
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Kakor jaz vem, za popoldance ne rabiš oddajati nobenega obračuna. Samo prispevke - pavšale plačaš do 15. v mesecu in to je to...
Razen, če se ni v zadnjem času kaj bistvenega spremenilo... Še do marca je bilo 100% tako.
Drugače pa kliči referenta na DURS, ti bo znal najbolje povedat.
jana07
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a jana07 »

Tudi jaz za popoldanca ne oddajam nič, plačuje le prispevke in to je to.
jana07
zoa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a zoa »

Pozdravljeni,

potrebno je oddajati obrazec za popoldanski s.p. Na podlagi česa pa naj na DURS izpostava poknjižijo obveznost? In še to: če nima popoldanski s.p. zaposlenega, potem mora plačati do 10. v mesecu prispevke - velja tudi za s.p., ki ni popoldanec, pa tudi nima zaposlenih.
zoa

Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Ej, Zoa, to mi pa je zelo nova!

Obrazcev jaz za popoldanca nisem nikoli oddajala in je bilo vedno vse prav. Kako oni knjižijo obveznost ne vem in me tudi ne zanima. Le zakaj bi me?

In kakšne prispevke mora plačati do 10. v mesecu? Kakor jaz vem, je potrebno do 15. v mesecu plačati pavšalne dajatve (tam okoli 28 EUR...).

Lahko so se stvari v zadnjem času bistveno spremenile...

Daj, pošlji kakšen link na članek, v katerem to piše ali pa vsaj link na obrazec, ki bi ga moral popoldanec oddajat... Da me malo "updejtaš"...
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a slovan »

Prispevki zasebnika (rednega s.p.-ja kot tudi s.p.-ja, ki opravlja dopolnilno dejavnost) morajo biti plačani do 15. v mesecu. Za plačilo prispevkov "rednega s.p.-ja" se predloži davčnemu organi obrazec, pri plačilu pavšalnih prispevkov pa ni nobenega obrazca. Kako davčni organ ugotovi čigava je poravnana obveznost: saj je vendar v sklicu njegova davčna številka in marsikaj drugega, kar ga napotuje na to, čigava je obveznost.

Predhodna akontacija (akontacija davka od dejavnosti) pa mora biti plačana do 10. v mesecu za pretekli mesec.

LP
Bee
Računovodski mojster
Računovodski mojster
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Bee »

Sem si mislila, da je tako. Normalno.
Janika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Hvala, prvi odgovori so me kar malo zmedli. Sem se že bala, da bom morala zopet obrazec pisati na roko.
Janika
helena1
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a helena1 »

Zdravo,

js imam tudi popoldanski s.p. in sem nova. Zanima me če je prav, da se plačuje samo pavšal in akontacijo dohodnine in se ne pošiljajo obrazci-poročanje???
Odgovori