popoldanski s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
popoldanski s.p.
Zanima me, če je potrebno pri popoldanskem s.p.-ju oddati kakšen obračun ali svojo obveznost izpolniš že s tem ko 15. v mesecu plačaš pavšalne prispevke (PIZ-25,57 eur in ZZ-2,91 eur)
Janika
Pozdravljeni,
potrebno je oddajati obrazec za popoldanski s.p. Na podlagi česa pa naj na DURS izpostava poknjižijo obveznost? In še to: če nima popoldanski s.p. zaposlenega, potem mora plačati do 10. v mesecu prispevke - velja tudi za s.p., ki ni popoldanec, pa tudi nima zaposlenih.
potrebno je oddajati obrazec za popoldanski s.p. Na podlagi česa pa naj na DURS izpostava poknjižijo obveznost? In še to: če nima popoldanski s.p. zaposlenega, potem mora plačati do 10. v mesecu prispevke - velja tudi za s.p., ki ni popoldanec, pa tudi nima zaposlenih.
zoa
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Velike črke so bile samodejno zamenjane z malimi.
Ej, Zoa, to mi pa je zelo nova!
Obrazcev jaz za popoldanca nisem nikoli oddajala in je bilo vedno vse prav. Kako oni knjižijo obveznost ne vem in me tudi ne zanima. Le zakaj bi me?
In kakšne prispevke mora plačati do 10. v mesecu? Kakor jaz vem, je potrebno do 15. v mesecu plačati pavšalne dajatve (tam okoli 28 EUR...).
Lahko so se stvari v zadnjem času bistveno spremenile...
Daj, pošlji kakšen link na članek, v katerem to piše ali pa vsaj link na obrazec, ki bi ga moral popoldanec oddajat... Da me malo "updejtaš"...
Obrazcev jaz za popoldanca nisem nikoli oddajala in je bilo vedno vse prav. Kako oni knjižijo obveznost ne vem in me tudi ne zanima. Le zakaj bi me?
In kakšne prispevke mora plačati do 10. v mesecu? Kakor jaz vem, je potrebno do 15. v mesecu plačati pavšalne dajatve (tam okoli 28 EUR...).
Lahko so se stvari v zadnjem času bistveno spremenile...
Daj, pošlji kakšen link na članek, v katerem to piše ali pa vsaj link na obrazec, ki bi ga moral popoldanec oddajat... Da me malo "updejtaš"...
Prispevki zasebnika (rednega s.p.-ja kot tudi s.p.-ja, ki opravlja dopolnilno dejavnost) morajo biti plačani do 15. v mesecu. Za plačilo prispevkov "rednega s.p.-ja" se predloži davčnemu organi obrazec, pri plačilu pavšalnih prispevkov pa ni nobenega obrazca. Kako davčni organ ugotovi čigava je poravnana obveznost: saj je vendar v sklicu njegova davčna številka in marsikaj drugega, kar ga napotuje na to, čigava je obveznost.
Predhodna akontacija (akontacija davka od dejavnosti) pa mora biti plačana do 10. v mesecu za pretekli mesec.
LP
Predhodna akontacija (akontacija davka od dejavnosti) pa mora biti plačana do 10. v mesecu za pretekli mesec.
LP