gotovinsko plačilo računa v tujini
Moderator: Mirko Zbačnik
gotovinsko plačilo računa v tujini
Ali ima kdo izkušnje kako je z gotovinskim plačilom v tujini za pravno osebo.
Primer: Če podjetje nabavi blago v državi članici EU in to plača z gotovino, seveda za to dobi račun in blagajniški prejemek.
Ali se sploh lahko znesek nad 500 EUR plača v gotovini?
Lep deževen dan!
Primer: Če podjetje nabavi blago v državi članici EU in to plača z gotovino, seveda za to dobi račun in blagajniški prejemek.
Ali se sploh lahko znesek nad 500 EUR plača v gotovini?
Lep deževen dan!
Jaz imam dosti takih primerov, ko tujci sploh nočejo bančnega nakazila (ne glede na višini zneska - tudi nad 500 EUR). Jaz preprosto poknjižim račun na 4 ali 65/2210 in njihovo potrdilo, da je plačano v gotovini na 2210/2855 (obveznost za materialne storške).
Tak način je edini praktično izvedljiv ali pa prepovedati nabavnikom, da kupujejo pri teh dobaviteljih....
Tak način je edini praktično izvedljiv ali pa prepovedati nabavnikom, da kupujejo pri teh dobaviteljih....
Pridružujem se temi in me zanima Tatjana100 kako ste izvedli ta nakup?
Z gotovino ali preko TRR-ja?
Moja stranka bi rada kupila tovorno vozilo v Nemčiji in zato, da bi se izognili dvojni poti v Nemčijo (prvič bi šli avto pogledat če je o.k., drugič pa po avto, ko bi bil plačan preko TRR)) bi radi plačali v gotovini.
Gre za znesek 16.000,00 eur.
Ali naj to dovolimo ali ne?
Hvala za odgovor!
Lep sončen dan,
Valerija
Z gotovino ali preko TRR-ja?
Moja stranka bi rada kupila tovorno vozilo v Nemčiji in zato, da bi se izognili dvojni poti v Nemčijo (prvič bi šli avto pogledat če je o.k., drugič pa po avto, ko bi bil plačan preko TRR)) bi radi plačali v gotovini.
Gre za znesek 16.000,00 eur.
Ali naj to dovolimo ali ne?
Hvala za odgovor!
Lep sončen dan,
Valerija
Pozdravljeni!
Tudi sama sem predlagala to, vendar bi radi rešili zadevo v najkrajšem možnem času.
Sem preverila tudi na davčni in sem dobila takšen odgovor:
Inšpektorji konkretno ne kontrolirajo načina plačila in če se mi držimo pravilnika, ki govori, da je maksimalni znesek plačila v gotovini 420,00 eur ali ne.
Lahko pa se najde kakšen (izjeme so vedno in čisto upravičeno v tem primeru saj zakon pravi koliko se lahko plača v gotovini) in se vpiči v to zadevo v kolikor bi obrtnik dvignil denar in avto v Nemčiji plačal z gotovino.
Inšpektorji so rekli, da te potem edino spasi, da to gotovino, "ki jo imaš v žepu za avto" potem vplačaš v tujini na banki na trr prodajalca.
Hvala za odgovor
in lep dan
Valerija
Tudi sama sem predlagala to, vendar bi radi rešili zadevo v najkrajšem možnem času.
Sem preverila tudi na davčni in sem dobila takšen odgovor:
Inšpektorji konkretno ne kontrolirajo načina plačila in če se mi držimo pravilnika, ki govori, da je maksimalni znesek plačila v gotovini 420,00 eur ali ne.
Lahko pa se najde kakšen (izjeme so vedno in čisto upravičeno v tem primeru saj zakon pravi koliko se lahko plača v gotovini) in se vpiči v to zadevo v kolikor bi obrtnik dvignil denar in avto v Nemčiji plačal z gotovino.
Inšpektorji so rekli, da te potem edino spasi, da to gotovino, "ki jo imaš v žepu za avto" potem vplačaš v tujini na banki na trr prodajalca.
Hvala za odgovor
in lep dan
Valerija