dopust in porodniska

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
fjola
Novinec
Novinec

dopust in porodniska

Odgovor Napisal/-a fjola »

Porodniško nastopim sredi novembra. Delodajalec kljub mojemu opozarjanju še ni dobil in se niti ne trudi dobiti nadomestila zame. Na dopustu nisem bila od julija 2006, ker me ni imel kdo nadomeščat, direktor pa ne verjame da pri 500 vhodnih fakturah na mesec in opravljanju celotnega računovodstva + vsakodnevnih poročilih za tuje lastnike in knjiženju na tuje konte ne morem za dva tedna oditi na dopust, ne da bi vmes kdo opravljal vsaj plačila in knjiženj faktur. Odločila sem se, da izrabim cel letošnji dopust pred porodniško (čeprav odločbe o dopustu nisem dobila), kar pomeni da odidem na dopust sredi oktobra. Ali mi po zakonodaji mora dopust direktor odobriti ali ne? Kajti ker vem, da ne bo se dobil osebe, ki me bo nadomeščala, mi ne bo dal mira dokler ne rodim... Zaposlena sem za nedoločen čas.
Hvala za pomoč in nasvete...
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Dopust vam pripada, porodniška se vam prične mesec pred določenim datumom za porod, torej cca 2 meseca pred določenim rokom lahko zapustite firmo.
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
jambolaja
Nadračunovodja
Nadračunovodja
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a jambolaja »

Ni vse tako črno-belo. O dopustu se motata dogovoriti obe strani. In če je ogrožen proces je ponovno težava...
Odgovori